Reklama

Reklama

Bílá masajka

  • Německo Die weisse Massai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci dovolené v Keni se Carola (Nina Hoss) setká s Lemalianem (Jacky Ido), válečníkem z kmene Samburu, který se svými zbraněmi a v tradičním kmenovém obleku působí strhujícím dojmem. Fascinovaná Carola se do něj bláznivě zamiluje, což má fatální důsledky. Impulzivně zruší zpáteční let a svého přítele (Janek Rieke) pošle domů samotného. V Keni se pak pustí do hledání Lemaliana. Po zničující cestě africkou divočinou potká v Maralalu Elisabeth (Katja Flint), s níž se spřátelí. Ve městě pak konečně najde také svého Lemaliana a následuje jej do jeho vesnice Barsaloi. Carola se rozhodne zapomenout na svůj předešlý život ve Švýcarsku a s obrovskou energií se snaží překonat všechny překážky odlišné civilizace a začít v Africe nový život. To, co považovala za největší lásku ve svém životě, se však změní v utrpení - v dobrodružství mezi nebem a peklem, v jehož průběhu si sáhne až na dno sil. Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce.

Dobrodružství, které Bílou Masajku provedlo rájem i peklem, trvalo čtyři roky. Odvážná a rozhodná žena, hrdý válečník a nádherný milostný příběh, odehrávající se ve strhujícím africkém prostředí - to byly ingredience, které knize napomohly k jejímu mezinárodnímu úspěchu. Byla přeložena do 16 jazyků a prodalo se jí více než 4 miliony výtisků. V České republice se kniha stala také velmi úspěšnou a prodalo se 20 000 výtisků. Film Bílá Masajka bude promítán také v rámci MFF v Karlových Varech, za účasti JACKY IDO, který hrál Lemaliana. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Peprmintka

Peprmintka (hodnocení, recenze)

Jako film to celkem ujde, ale pokud chcete vědět jak to bylo doopravdy (když už se chvástá přídomkem "podle skutečné události"), tak si přečtěte knížku. Je velmi čtivá a některé situace v ní jsou zcela jinak a i ten konec má trochu jiné vyznění.

Candice

Candice (hodnocení, recenze)

Sice je film narozdil od reality pojat tak trochu a la Rosamund Pilcher, ale v zaveru to nebylo vubec tak spatne... Krasna hudba a uzasny, sladky Jacky Ido :)

Pierrosse

Pierrosse (hodnocení, recenze)

Celkem zajímavý příběh blondýny, která se bezhlavě zamiluje do černocha z divočiny a vydá se za ním. Překvapivě se mi to líbilo, na to že hlavní hrdinka je opravdu "crazy".

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Taký dobrý námet a taký slabý film. Načo vyše dvoch hodín, keď sa za tie dve hodiny takmer nič nedozvieme, ani pokus o to prečo? Téma - Láska vždy zvíťazí, a hlavne nad zdravým rozumom.

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Dá se to vidět. Tyhle filmy o nerovných sňatcích( Zoufalá, Bez dcerky neodejdu), ukazují jak jsou některé ženské neskonale hloupé. Ale dobře se na to kouká.

Goshen

Goshen (hodnocení, recenze)

Zvláštní komunita, komunita kritiků. Taková - příliš lidská.

fraktal

fraktal (hodnocení, recenze)

Čtyři * spíše za námět, reálie, hudbu a herce, než za scénář či režii. Koukal jsem to na nekolikrat (2 hodiny jsou opravdu příliš). Přitom tam téměř chybí rozvedení jejich sporu, či alespoň důvodů jejího chování. Každopáně afrika a její lid je přinejmenším zajímavá...

sangve

sangve (hodnocení, recenze)

Oceňuji hudbu. Kameru. A líbila se mi i scéna, jak Lemalien nakonec podepíše papír, který Carola potřebuje k odjezdu. Škoda, že se aurorka snažila o některé kontrasty, které byly zbytečně šablonovité a navíc nerealistické, např. krátký výjezd Caroly do Švýcarska.

Reklama

Reklama