Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste jeden z mála lidí na světě, kdo ví, po čem má jít." Oslepne-li zase jednou spravedlnost, tak je třeba vybavit ji pořádným kanónem se zaměřovačem a řádně seřídit mířidla. Já tedy neumím trefit komára z kilometru do levýho oka, neboť naše armáda sice skvěle využila mýho zabijáckýho instinktu k buzerplacový hře zvaný „Čelém vzad!“, ale na mou schopnost přežít v bojovejch podmínkách neutratila ani korunu. Přesto jsem si s oblafnutým vlastencem Bobem docela užil jeho boj proti neexistujícím lidem, kteří si špatně vybrali obětního beránka pečenýho pro blaho americkýho národa. Nemusel jsem se přitom sice schovávat napětím pod peřinu, ale pár povzbuzujících roztleskávacích figur jsem si při sledování neodpustil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don´t understand how serious this is. They killed my dog.“ Wahlberg jako svalnatý brácha MacGyvera nenakope nespravedlnosti zadek - on ji ho přímo rozcupuje sniperskou puškou na hadry a to na vzdálenost nejméně kilometru a půl. Při míření pochopitelně vezme v potaz úroveň znečištění ovzduší emisemi CO2, množství poletujícího blanokřídlého hmyzu s váhou vyšší než tisícina gramu a třas rukou způsobený psychickou újmou po ztrátě psa.. Fuqua stvořil hodně militantní a přes svou délku i svižný film, který však zbytečně odstřelily některé pitomě napsané scény (za všechny bych jmenoval to závěrečné důkazní slyšení u ministra). Loser točit umí, ale potřebuje kvalitní scénář. Pak z něj bude zase Winner. Ptám se, jak je možné, že se asistent Lexe Luthora vypracoval až na post amerického senátora!? Co jsi celou dobu dělal, Supermane? Souložil s Lois Lainovou? Tužil vlasy? Natáčel se Singerem? ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná akční podívaná, kterou jen lehce kazí závěrečná střílečka u muže na vozíku. Začátek filmu hodnotím jako velmi zdařilý - záběry kamery letící nad řekou a náhle spatříme ... ale co bych to prozrazoval :) Později mě zaujal život Swaggera v divočině, dokonce i zápletka se mi zdála poněkud netradiční (což oceňuji). Přiznávám, že jsem vytušil, kde bude hlavní problém, ovšem to nic nemění na tom, že jsem se bavil a sledoval tento akčňák se zaujetím. Nebráním se ani nějakému pozdějšímu zopakovaní, což u dnešních snímků tohoto žánru není nijak časté. Mark Wahlberg mi na svoji roli sedl dokonale, Michael Peña si s postavou nováčka u FBI poradil též skvěle a partnerka, která patří do kladné ústřední trojky byla také solidní. Celkový dojem tedy činí rovné 4*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh s mnoha klišovitými momenty je chytře zahalen efektními akčními scénami, zejména úvodní a závěrečné headshooty jsou luxusní a šmrncovní. Ono vůbec tu teče krev proudem, co se kolem Boba Lee Swaggera mihne a smrdí to záporáckým pachem, padá to ve vteřině k zemi s prostřílenými částmi těla, desítky věcí tu vybuchují, včetně dost dobré exploze vrtulníku. Dějově je to ošoupané jako vrata u chlíva, ještěže je Mark Wahlberg drsňáckej ranař a Michael Peňa dobrej herec. Danny Glover sípá jako Darth Vader s přetrhanými hlasivkami, jinak mi připadá jako nějakej přišmrdovač u Mekáče. Docela hodně se toho napovídá kolem ostřelovačských technik, jako síla a rychlost větru, vlhkost vzduchu, nevím... jestli tohle viděl a slyšel někdo, kdo se ve střílení na kilometrové vzdálenosti vyzná, musel se buď řezat smíchy nebo vzteky odstřelil pár cizích králíků na druhém konci vesnice. Ať se v tom už nepřehrabuju jako koroner ve střevech: vcelku dynamický film, plný akčních scén s přesnou muškou, standardních hereckých výkonů, avšak s prorezavělou konstrukcí a slabým příběhem. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/95 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Fugua rozhodně není loser (viz. KevSpa), pokud se chopí solidního scenáře, dokáže ho přetavit ve velmi koukatelnou záležitost (Training Day), jeho smůlou bohužel je, že se zaobírá výpotky takových týpků, jako je Jonathan Lemkin, To je vůbec zvláštní postava filmového byznysu. Na jedné straně dokáže stvořit takovou znamenitost, jakým byl Hackfordův ´Ďáblův advokát´, a hned vzápětí se ztrapní příšerností typu ´Rudá planeta´, kde si nejste jisti, jestli to, co vidíte, opravdu pan scenárista myslí vážně. U ´Odstřelovače´ máte při mnoha dialozích a několika nechtěně absurdních situací ten samý pocit. Potom nepomůže ani skvělý Wahlberg, který se pro drsňácké role snad narodil, ani Fugua, který v akčních scénách prokazuje své řemeslné kvality. Minimálně závěrečné "dostaveníčko" sniperů v zasněžených horách určitě stojí za pozornost. Pokud vám nevadí okoukané klišé a nablblé dialogy, přihoďte si do celkového hodnocení hvězdiček jak je libo. ....PS: Ale Antoine, téměř dvacetisekundový zpomalený záběr na Markovu macho chůzi opravdu NENÍ cool :o)) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)
  • Do některých kin byl film dodáván pod názvem Stars. (don corleone)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama