Reklama

Reklama

Guyver, supervýkonná zbraň z mimozemské civilizace, je ukryta v těle Seana Barkera. I když Sean plně nechápe zdroj síly, který je v něm soustředěn, snaží se jej nezneužívat. Ale mezihvězdné impérium Kronos se rozhodne Seana zajmout a jeho prostřednictvím za pomoci Guyvera ovládnout planetu Zemi... (MIDO FILM)

Recenze (46)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem od malička vyhlížel a nemohl jsem se ho dočkat. Miloval jsem Mutronics a Temného hrdinu se mi naskytla možnost až shlédnout a za několik let na Nově. Bylo to celkem sklamání že film nenavazuje tam, kde skončil první díl a autor vytváří scela nový příběh který opět nemá konec. Na druhou stranu jde znovu o zábavnou akci plnou mutantů, ve které se objevují další věci ze stejnojmeného animovaného seriálu. Škoda že se asi nikdy nedočkáme třetí části kde by byla finální válka s Chronosem, stálo by to za to vidět... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Taktiež aj ja som mal to šťastie vidieť tento diel ešte na dnes už neexistujúcej stanici VTV. Tento film tam bežal požehnane krát, a keďže je to film ktorý neomrzí nikdy (mňa určite), videl som ho dosť krát a vždy to bolo rovnako super. Guyver II je oproti prvej časti viac Dark, maximálne akčný, ucelený a úžasný. Ja som videl najprv túto druhú časť a potom až po dlhých rokoch som si zohnal aj jednotku. A samozrejme jednotku som nenechal osamotenú a zohnal aj dvojku. Aj napriek tomu, že som videl najprv tuto druhú časť, zážitok z nej bol 100%, pretože je to film sám o sebe, bez nejakej väčšej náväznosti na prvý diel. GUYVER: DARK HERO je podobne ako napr. ROBOT JOX pre malého chlapca ten najväčší filmový zážitok. Ale tieto filmy sú takého druhu, že keď už sa vám raz páčili, tak sa vám budú páčiť navždy. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná stejně jako u prvního dílu o ultra-Béčko, tentokrát jsem byl velmi spokojen. Oba díly mi v době vzniku nějak záhadně utekly, tak jsem jejich shlédnutí musel dohnat až po 13ti letech. A z dvojky jsem byl skutečně docela nadšený. Docela i chápu to vysoké hodnocení tady, způsobené zřejmě spíš nostalgií a vzpomínkami. Tohle je prostě taková oddechovka, kde se hrdina Guyver vlastně pořád mlátí s různýma mimozemšťanama, který jsou každý jiný, docela dobře namaskovaní a na pohled i zajímavý. Celkově bych řekl, že stejně jako u prvního dílu je to spíš záležitost pro mladší diváky. Ovšem výtečné jsou na tomto prostě souboje. Nevím čím to a kdo dělal choreografii, ale tohle je fakt hodně dobrý a kvalitní "martial arts", kde bez zbytečných střihů si to příšery a Guyver rozdávaj fakt efektně a "fighty" jsou vyloženě koukatelné a zábavné. Nechtělo se mi věřit, ale prostě paráda ... (Doporučuji nejdřív shlédnout první díl a pak druhý ...). ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Guyver Mutronics, který pro mě byl v dětství béčkovou modlou, jsem v době svého vzniku obcházel bez povšimnutí. Nyní jsem si doplnil i tenhle titul. Opět musím podotknout, že nejlépe zde vypadá kostým hlavního hrdiny. Nejzajímavější scéna je v momentu vysvětlování původu technologie Guyver. Akční scény konečně oproti prvnímu dílu mají choreografii a hrdina zvládá bojové umění. Trikově je film na mizerné úrovni, když vidíte herce navlečené v oblecích jak z Godzily z 50. let, kteří se spolu pošťuchují kdesi v lese, je to trochu trapné. Herecké výkony jsou úplně na dně, klišé stíhá klišé, hlavní hrdina předvádí mužnost začátku devadesátých let, upnuté tričko, účes s vlnou a jedna hrdinná póza za druhou. Pokud se chcete pobavit sáhněte po japonské godzile, pokud Vás zajímá námět filmu, sežeňte si animovaný seriál. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mě se to líbí úplně stejně jako před lety. Co se tvůrcům podařilo vykouzlit s tak malého rozpočtu je jednoduše úžasný, mě vlastně ani nevadí zjev Zoanoidů. Co ale opravdu stojí za pozornost je Guyverovo "brnění". To vypadá vskutku parádně a uvěřitelně. Potěší i velmi dobře zobrazené násilí. Každopádně je největší síla snímku v soubojích, jejich choreografie je bezchybná a každá mlátička je tak trochu jíná a přitom krásně přehledná, takže je hned vidět v čem má Guyver oproti ostatním výhodu. Závěrečný souboj s Guyverem Zoanoidem je naprostá pecka! Já jsem stále nadšený a kecy o Power Rangers si strčte víte kam, tohle je úplně jiná liga. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože kostra příběhu - boj proti společnosti Kronos - je stejná jako v anime Kyōshoku sōkō Guyver (1989), režisér Steve Wang se rozhodl vytvořit úplně jiný příběh, který se o a původní anime nebude opírat. (ČSFD)

Reklama

Reklama