Reklama

Reklama

Guyver, supervýkonná zbraň z mimozemské civilizace, je ukryta v těle Seana Barkera. I když Sean plně nechápe zdroj síly, který je v něm soustředěn, snaží se jej nezneužívat. Ale mezihvězdné impérium Kronos se rozhodne Seana zajmout a jeho prostřednictvím za pomoci Guyvera ovládnout planetu Zemi... (MIDO FILM)

Recenze (46)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Guyver Mutronics, který pro mě byl v dětství béčkovou modlou, jsem v době svého vzniku obcházel bez povšimnutí. Nyní jsem si doplnil i tenhle titul. Opět musím podotknout, že nejlépe zde vypadá kostým hlavního hrdiny. Nejzajímavější scéna je v momentu vysvětlování původu technologie Guyver. Akční scény konečně oproti prvnímu dílu mají choreografii a hrdina zvládá bojové umění. Trikově je film na mizerné úrovni, když vidíte herce navlečené v oblecích jak z Godzily z 50. let, kteří se spolu pošťuchují kdesi v lese, je to trochu trapné. Herecké výkony jsou úplně na dně, klišé stíhá klišé, hlavní hrdina předvádí mužnost začátku devadesátých let, upnuté tričko, účes s vlnou a jedna hrdinná póza za druhou. Pokud se chcete pobavit sáhněte po japonské godzile, pokud Vás zajímá námět filmu, sežeňte si animovaný seriál. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se na Guyvera dá dívat, ale některé okamžiky např. když se mlátí dva muži v oblecích, které mají představovat nějaký hmyz nebo mutanta, tak se nedokážu nesmát. Atmosféra by chtěla být hororovou a mrazivou, ale autor toho nedokázal docílit. Při zpětném pohledu je to i na rok 1994 hodně levné béčko. Tenhle film patří na pulty videopůjčoven, jen škoda, že se skoro všechny zrušili a jsou teď dvd, protože pochybuji, že Guyver někdy vyjde na DVD. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie, ktore po vsetkych strankach prekonava svojho predchodcu. Hlavna zmena - vytratil sa humor a komedialny nadhlad, cely film vyrazne potemnel a taktiez novy hlavny predstavitel je serioznejsi, presvedcivejsi a ako filmova postava skutocne koresponduje s nazvom Temny hrdina. A to, co naozaj ohuri su bojove sceny, ktore sa skutocne daju oznacit za kung fu suboje. Som si takmer isty, ze za nimi musel stat nejaky schopny cinan, ktory uz nejaku tu pracu ma za sebou. Velmi slusna choreografia, akrobaticke kusky a skvela praca z lanami, veru je na co sa pozerat. A co musim podobne ako pri jednotke vyzdvihnut Guyverov kostym, ktory posobi prekvapivo neumelo a plasticky, co hlavne vynika v bojovych scenach. Po pribehovej stranke, znova nieje co vytknut. Je to b-cko ako remen, a na nic ine sa film ani nehra. Klasicky vystavany pribeh a zvraty, smerujuce k finalnemu stretu dobra a zla. Nic viac, nic menej. Aj kvalitne natocene becko moze byt filmovym umenim. Temny hrdina je toho prikladom. (9/10) ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem od malička vyhlížel a nemohl jsem se ho dočkat. Miloval jsem Mutronics a Temného hrdinu se mi naskytla možnost až shlédnout a za několik let na Nově. Bylo to celkem sklamání že film nenavazuje tam, kde skončil první díl a autor vytváří scela nový příběh který opět nemá konec. Na druhou stranu jde znovu o zábavnou akci plnou mutantů, ve které se objevují další věci ze stejnojmeného animovaného seriálu. Škoda že se asi nikdy nedočkáme třetí části kde by byla finální válka s Chronosem, stálo by to za to vidět... ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Nehorázná řežba.Chtěl sem si dát lehkou dětskou nostalgii a omylem se mi dostal pod ruku tenhle hardcore.Druhej díl Guyvera taky hýří gumovýma kostýmkama ale tentokrát šli dětičky spát a hyperdimenzionální oblek na sebe navlíkl Solid Snejk.Po masakrálnim začátku to trochu šlo s tempem dolu ale jakmile dorazil Snejk na archeologický naleziště tak se rozjel ten pravej masakr.Vlkodlaci neexistujou tak si to Guyver musí rozdat jenom s emzáckym šmejdem z vesmíru.Teda vypadá to fakt jako debilní dětská kravina ale ta choreografie fightů a to krásný gore mě totálně rozbilo.Bomba ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože kostra příběhu - boj proti společnosti Kronos - je stejná jako v anime Kyōshoku sōkō Guyver (1989), režisér Steve Wang se rozhodl vytvořit úplně jiný příběh, který se o a původní anime nebude opírat. (ČSFD)

Reklama

Reklama