Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (209)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšeným oslavovatelem animovaných filmů - celá tahle vlna mě nechává vcelku chladným, občas jenom prudí, a máloco z ní v mém případě padlo na úrodnou půdu. Ale tohle je pěkná dětská fantasy. Vstupování do jiných světů mě vždycky bralo, podobná dobrodružství mám rád. Být tam trochu víc bojových scén, jenom trochu víc přitlačit na pilu - neváhám dát čtyři hvězdičky. Jsou tu jasně pootevřená vrátka pro druhé pokračování, a já si umím představit, že by mohlo být hodně dobré. Jenže, držme se při zemi. Jestli nějaká dvojka bude, pak bude nejspíš stát za starou belu. Ale kdyby měl náhodou tenhle Arthur úspěch, pokračování by dělal zase Besson, a trochu víc se odvázal... Ne, tak to v téhle branži obvykle nechodí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Arthur et les Minimoys" je francúzska, detská rozprávka, či ak chcete nedospelá fantasy, ktorá ma vôbec neoslovila. Malý, desaťročný Arthur bol celkom fajn chalan, ale tí krpatí, ušatí, strapatí, hlavatí cool škriatkovia - Minimojovia, sa mi ani trocha nepáčili. Nemám rád tento prehnane farebný, šišatý druh animácie. Režisér Luc Besson týmto rozprávkovým mixom hraného a animovaného filmu u mňa veru nezabodoval. ** ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že z celkového pohledu na tento snímek mi v mysli uvízlo jen několik velmi dobrých pasáží. Kupodivu to byly ty animované. Hrané části už byly místy velmi špatné, přehrávané a působilo to dojmem "trémy" některých herců. Logika některých dějových sekvencí - v Americe se objeví několik členů jakéhosi afrického kmene [pro svou výšku nepřehlédnutelní], kteří pomáhají Arthurovi v dopravě mezi Minimoje [Invisibles - v originále]. Tudíž, pokud budu hodnotit film po kouscích, tak: Arthur a babička - vtipné a dobré; Arthur a africký kmen - nepovedené a místy vedené do krajní trapnosti; Arthur u Minimojů - v podstatě bez chyby [možná až na scény, které mi u desetiletých dětí připadají zbytečně "dospělácké" - zamilovanost, narážka na svatbu, líbání a podobně - proč do pohádek a filmů pro děti cpát momenty, kdy se dětští hrdinové zamilovávají?]; Arthur zpátky doma - klišovité, trapné a přehnaně "akční" - ten konec byl vážně zbytečně hraný na snahu o nějakou tu akci a napětí [bod zlomu/zvratu sem prostě nepatřil]. Bohužel jsem měl možnost vidět snímek s dabingem, kde princeznu Selenii mluvila Lucie Vondráčková [původní hlas patřil Madonně!]. Takže těžko říct! Každopádně se dá Arthur a Minimojové brát jen vlažně a bez nějakého většího očekávání. A je to škoda! ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru hodně vydařený snímek. Skvěle jsem se pobavil, vizuální stránka je (alespoň pro mne) naprosto dokonalá, jsem rád, že to není další Doba ledová a jí podobné animáky. Děj samotný se mi také velice líbil, je pravda, že některé prvky dějové linie jsme viděli už i jinde, ale nikoli v takto skvěle ušitém kabátě. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný animáč kombinovaný s hraným filmem. Příběh se je gulášem různých motivů, které se prolínají s volnou inspirací legendy o Artušovi. Scénář je místy poněkud trapný, ale nejspíš jen pro dospělého diváka. Dětem tenhle druh překombinované fantazie a humoru pravděpodobně naprosto vyhovuje, stejně jako hezoučká, přeslazená animace (postavy připomínají někdejší hračky mončičáky). Být mladší, asi by ve mně tenhle film vyvolal nadšení, jsem však již věkově pokročilá (čti stará vražda:-)), nemohu tedy hodnotit více než lehounce nadprůměrně - 60%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)
  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)
  • V ořechové skořápce se Arthur ptá Bety, zda obsahuje jeho nůž s 300 funkcemi lano, příčemž odpověď je záporná. Lano přitom z tohoto nože použije jeho sestra Selenie hned dvakrát. Poprvé na přitáhnutí tulipánu, podruhé na spuštění do zakázaného města. (Pepy)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama