Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (209)

depony 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že z celkového pohledu na tento snímek mi v mysli uvízlo jen několik velmi dobrých pasáží. Kupodivu to byly ty animované. Hrané části už byly místy velmi špatné, přehrávané a působilo to dojmem "trémy" některých herců. Logika některých dějových sekvencí - v Americe se objeví několik členů jakéhosi afrického kmene [pro svou výšku nepřehlédnutelní], kteří pomáhají Arthurovi v dopravě mezi Minimoje [Invisibles - v originále]. Tudíž, pokud budu hodnotit film po kouscích, tak: Arthur a babička - vtipné a dobré; Arthur a africký kmen - nepovedené a místy vedené do krajní trapnosti; Arthur u Minimojů - v podstatě bez chyby [možná až na scény, které mi u desetiletých dětí připadají zbytečně "dospělácké" - zamilovanost, narážka na svatbu, líbání a podobně - proč do pohádek a filmů pro děti cpát momenty, kdy se dětští hrdinové zamilovávají?]; Arthur zpátky doma - klišovité, trapné a přehnaně "akční" - ten konec byl vážně zbytečně hraný na snahu o nějakou tu akci a napětí [bod zlomu/zvratu sem prostě nepatřil]. Bohužel jsem měl možnost vidět snímek s dabingem, kde princeznu Selenii mluvila Lucie Vondráčková [původní hlas patřil Madonně!]. Takže těžko říct! Každopádně se dá Arthur a Minimojové brát jen vlažně a bez nějakého většího očekávání. A je to škoda! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Besson a Arthur? To je vtip? Ten mistr a režisér Leona natočil toto? Tak jakoby film to špatný není, ale Beeson trošičku klesl. Musím říci, že na nějaké poměry se jedná i o hezký víkendový animák pro celou rodinu. Co mi na tom vadilo? Téměř nic, ale něco vnitru mi říká, že je to průmerný a průměrným to zůstane. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Luc Besson je ozaj všestranný umelec, keď sa pustil do tohto projektu. Myslím však, že sa mu podaril. Film dýcha životom, je dostatočne rýchly, aby sa divák nenudil, má slovný aj situačný humor, postavičky sú milé i cool ošklivé, je tu množstvo odkazov na úspešné filmy ( Pán Prsteňov, Horúčka sobotňajšej noci... ). Vyzdvihol by som nadpriemerný český dabing, hlavne Lucku Vondráčkovú. Jej princezná je ozaj sexy. ()

sta 

všechny recenze uživatele

přiznávám, že se na Arthura a Minimoje moc hezky kouká a docela se divák pobaví, ale jinak i pro nejnovější Bessonův film platí totéž, co pro většinu jeho filmů - za výtečnou formou se schovává naprostá prázdnota - narativní, emocionální, zkrátka obsahové nic.. nicméně nihil novi sub sole - Besson je pořád Besson, ať natáčí pro dospělé nebo pro nejmenší.. btw: český dabing je docela fajn.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když už jsem se u filmu "Kronika rodu Spiderwicků" zmiňoval o tom, že "Arthur a Minimojové" patří mezi to lepší, co Freddie Highmore jako dětská hvězda natočil, řekl jsem si, že by stálo za to se podívat na celou minimojskou trilogii, kterou Luc Besson - ano, ten Besson, co má na triku takové pecky jako "Leon" nebo "Pátý element" - v novém tisíciletí stvořil. "Arthur a Minimojové" vlastně nejsou vůbec špatným filmem. Je tu vytvořen zajímavý svět maličkých tvorečků, jak se k nim dostat je docela věda, celé to obecně vypadá velmi uvěřitelně, navíc je to v retro stylu, skoro by se trochu chtělo říct, že se Besson inspiroval Burtonem, ale s tím, že se téměř vyvaroval temných barev. I když v podzemí je možné najít místo, kde temnota je. Punc kvality filmu dodávají i skvěle namluvené postavy. Betameche v podání Jimmyho Fallona je skvělý, stejně tak i Selenia, kterou si střihla Madonna. Mezi zvučnými jmény dabérů se objevili i Robert De Niro, Harvey Keitel, David Bowie, David Suchet nebo Jason Bateman. Pro druhý díl se vrátili (z tohoto výčtu) pouze Jimmy Fallon a Snoop Dogg. První díl je určitým způsobem uzavřený, i když je zde otevřený konec pro pokračování. To se ale nikdy konat nemělo. Jako jeden film by to fungovalo dobře, mělo to příjemnou atmosféru, ale jako trilogie je to průšvih. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/06/past-na-zraloka-21-jump-street.html ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)
  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)
  • V ořechové skořápce se Arthur ptá Bety, zda obsahuje jeho nůž s 300 funkcemi lano, příčemž odpověď je záporná. Lano přitom z tohoto nože použije jeho sestra Selenie hned dvakrát. Poprvé na přitáhnutí tulipánu, podruhé na spuštění do zakázaného města. (Pepy)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama