Reklama

Reklama

Moderátorka jednoho z newyorských rádií Erica Bain nesmírně miluje svého snoubence a užívá si všeho, co jí život štědře nabízí. Při náhlém brutálním útoku však o snoubence přijde a sama je velmi vážně zraněná. Zdrcená Erica se přes své neštěstí nedokáže přenést, po nocích bloudí temnými ulicemi města a pátrá po mužích, kteří jsou zodpovědní za její neštěstí. Její snaha sjednat spravedlnost na vlastní pěst je však jednoho dne prozrazena a Erica se rázem ocitá v centru pozornosti celého města. Newyorská policie si s jejím případem neví rady a po jejích stopách se vydává neústupný detektiv, který jí chce přimět k tomu, aby svůj boj vzdala a nechala jej na zodpovědných autoritách. Sama Erica řeší dilema, jestli jí pomsta opravdu přinese pocit zadostiučinění, který hledá a nebo už se stala přesně takovým zlem, jaké se z města snaží vymýtit… (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (470)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Atraktívne téma, kontroverzný záver a príliž veľa náhod na to, aby som príbehu veril (naivná ženská po 40 rokoch zistí, že...). Snaha o hĺbku myšlienky je skôr ručná brzda, a aj cez slušnú atmosféru a dobrých hercov nedokážde prebiť pocit, že je to celé len na efekt. Akýsi medzičlanok medzi Death Sentence a Oldboy, ktorý si z oboch zobral to horšie. Na drahú stránu pevná réžia a fakt, že je Ericina situácia je nám tak blízka mi nedovolí povedať, že je to zlý film. Tak, nejak slušných 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Akorát ženská variace na Touhu smrti s Charlsem Bronsonem. Jodie Foster je tady dobrá, to bezdebat, i když už je fakt hodně sešlá a nenalíčení v některých scénách jí taky moc nepřidalo, ale na druhou stranu to přidalo postavě ve filmu, ale problém je v příběhu, kterej je strašně hranej na náhodu, který se už pak člověku ani nechce věřit. Nicméně celá ta cesta za pomstou je nakonec celkem solidní, jen škoda víceméně hloupýho propojení Jodie Foster s detektivem, trošku mi to kazilo tu atmosféru pomsty. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Jordan se šťastně vyhnul pouhému zfilmování bezduchého příběhu, které by bez Jodie Foster nebylo ničím jiným, nežli béčkovým filmem. Pokus o psychologické a adekvátní drama ve stylu pomsty se mu s úspěchem podařil díky tomu, že těží ze zkušenosti perfektní herečky. Vytvořil tak jakýsi napínavý příběh i přes nesourodé části děje, který mě zaujal. Moc se mě líbila i vynalézavá kamera v záběrech na detail tváře Jodie Foster. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který vás už na začátku překvapí a zaujme tvrdou realitou, která se v dnešním světě může stát každému. Naveen Andrews ( Sayied ze Ztracených ) jako Dr. Kirmani si tam sice moc nezahraje, ale Jodie v roli rozhlasové reportérky Erici vám to plně vynahradí. Alespoň ze začátku, kdy je tak psychycky rozzuřená, že se snaží odstranit každého, kdo se jí snaží vyděsit, kdo není správný a ubližuje nebo ponižuje ostatní. Už nechce jen nečinně přihlížet. Nejvíce se děsí ale sebe sama, má strach kam až to může vést a že je překvapivě při vraždách klidná. Proto se nejspíše seznámí s detektivem Mercerem (Terrence Howard), který se věnuje jejím vraždám a ten už má jen blizoučko k tomu, aby jí odhalil. Oba hlavní představitelé zahráli na jedničku. Jen ten konec byl poněkud rychlý a pro mě nepochopitelný z jakéhokoliv hlediska ho beru. Neodpovídá jak realitě (kulky ve dvou tělech byly ještě ze zbraně, kterou jí detektiv nepůjčil, tak nevím jak by to poté vzal na sebe) a pak proti všem zásadám detektiva Mercera, které ve filmu řekl. Pro mě tedy tři a půl - 70%. HUDBA od oscarového Dario Marianelli za Pokání a nominace na Oskara za Pýchu a Předsudek. Takže se máte na co těšit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster by si měla lépe vybírat scénáře. Po Tajemném létu si totiž opět vybrala scénář, který má možná dobrý námět, ale jinak je to blbost. Navíc Jordan to celý natočil zcela průměrně a tak to celý táhne kupředu Jodie Foster, která opět exceluje. A taky jí pomáhá Terrence Howard, který se vedle ní rozhodně neztratí. Jinak je to ale zcela průměrný thriller. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Postava Eriky byla původně píšící novinářkou. Udělat z ní reportérku a využít více její hlas napadlo Jodie Foster. (Siriuss)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 6. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama