Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Góóól! III. -Velké zklamání, opravdu velké.Po dvou ucházejících dílech přichází třetí, který je vlastně o ničem, o ničem z pohledu toho, co jsem od tohoto filmu čekal.Tento film měl být o fotbale, při tom z toho pro mě udělal Andrew Morahan spíše romantickou komedie s partou chlápků co rádi čutají do balónu.Pár vystřižených scén z MS 2006 to nezachránilo.Hned na začátku, kdy se Santi zranil, sem si říkal, že se určitě stihne vyléčit a všem to potom ve finále natře.Čekal jsem skoro celej film, a pořád jsem doufal, i když se to odvíjelo úplně jiným, naprosto nefotbalovým směrem, tak jsem pořád doufal.Nakonec jsem z kina odešel velmi zklamán a fanouškům prvního a druhého dílu tohle nedoporučuju..zkazíte si chut.Jediné co stálo za to, bylo "pitvání" vztahů.Goal III. měl být ale o něčem úplně jiném. 2 hvězdy- 35% ()

Pavelos 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování už nemá bohužel nic společného s fotbalem.. Těch pár záběrů co tam je, jsou beztak použity záběry televizních kamer.. Bylo to celé až moc fingované a nešťastné.. Vše bylo zaměřeno na soukromí život fotbalistů a ne na jejich fotbalové umění.. A největší nepochopení z mé strany je proč Santi hrál jenom takovou vedlejší bezvýznamnou roli, když jednička byla jenom o něm.. ()

Reklama

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu. Ale proč? Ve filmu, který má být směrován fotbalovým fanouškům, není o fotbale skoro ani zmínka. Božský Santi se ve filmu míče nedotkne ani rukou a vše je raději zabaleno do klišoidního děje - aby alespoň emoce trochu plály. I fotbalisté zde byli úplně jiní - kde se poděl Alessandro Nivola z dřívějších dvou dílů? Toho jsem si celkem oblíbil. Sice chlastal a pařil, ale dával i góly. Zde chlastmen není schopen dát ani penaltu, což korunuje nesmyslně patetickým odkrytím nápisu pod dresem (R.I.P. - Rest In Peace). A co mělo znamenat to intermezzo v rumunském buranově? Opravdu jsem si chvíli myslel, že půjde o pornofilm. No nic - jednička byla vynikající, dvojka už přecházela patetickou mez, ale stále to bylo ještě o fotbale. Trojka? To není pokračování - je to úplně jiný film. A vlastně to není ani film. Je to zmatečný pokus nějakého neumětela, co nádhernou hru jako je fotbal neviděl ani z rychlíku. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Ehm...co to sakra bylo? Jakási lovestory z fotbalového prostředí, co mi připomněla telenovelu. Herecké výkony jsou hrozné, o scénáři snad raději netřeba mluvit a nástup spoluhráčů na hřiště? Pár záběrů z FIFY pak tam jasně mimo nastoupí, hned dají góla a jdou se zase hned radovat pryč. To vše okořeněné šíleným závěrem, takže jedna hvězda za sexy holky, alespoň se dalo na co koukat. 15% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si "Mexická vlna" rozhodně nezasloužila. Toto pokračování prostě nemělo být natočeno. Nemastné a neslané, málo fotbalových scén a málo (vlastně skoro vůbec) vidíme Santiaga na fotbalovém hřišti. [možný spoiler] Popletený děj, který se "věnuje" anglickému národnímu mužstvu na MS 2006 v Německu. A zase záběry na Beckhama:) Nevíme co se stalo se Santiagovou přítelkyní a co s jeho rodinou. Nedozvíme se nic! A hlavně tu chybí herec Alessandro Nivola, který v prvních dvou dílech skvěle ztvárnil postavu Gavina Harrise. Vlastně nevím za co dávám tu jednu hvězdu:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu při čtvrtfinálovém zápasu Anglie proti Portugalsku střídá Aarona Lennona Liam Adams. Ve skutečném zápase na MS 2006 střídal Jamie Carragher, který následně neproměnil pokutový kop a Anglie vypadla z MS. (ČSFD)
  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)
  • Filmovalo sa v štúdiách na viacerých miestach ako Nottingham, Leicester a Lincolnshire, a nové dramatické prvky sú zmiešané s originálnym filmom German FIFA World Cup, nakrúteným v roku 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama