Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Clayton je "vyjednavačem" jedné z největších právnických firem v New Yorku. Tento bývalý státní zástupce má na starosti tu nejšpinavější práci ve firmě Kenner, Bach & Ledeen. Ačkoliv se již několikrát spálil a se svojí prací není spokojen, rozvod, špatná obchodní spekulace a narůstající dluh ho pevně drží připoutaného k firmě. Mezitím ve společnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderové na urovnání multimilionového návrhu žaloby, kterou Claytonova firma vede proti nim do zdánlivě úspěšného konce. Když však prvotřídní advokát firmy Kenner Bach, Arthur Edens, sabotuje případ U/North, čelí Clayton největší výzvě své kariéry i svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (556)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Michael Clayton je film, který by Uwe Boll barvitě popsal jako fuckin' bullshit George Clooney social critic :) Já byl spokojen a zároveň tento film pasuju na titul "Film s nejdelším rozjezdem v historii." Opravdu, než se zde dozvíte jádro pudla, uplyne tak půlhodina, možná víc. Ještě bych rád vypíchl jednu vraždu, co se ve filmu odehraje. Perfektní profesionální práce alá Mark Wahlberg ve Skryté Identitě (návleky na hlavě proti padání vlasů atd.) Miluju tyhle návody na perfektní vraždu. A pak že se člověk sledováním filmů nic nepřiučí :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Výborné drama které ze všeho nejvíc připomíná puzzle - zpočátku nepochopitelná a nesmyslná hromada, ze které ale postupem času začne na povrchu vznikat celkový obraz... pokud je divák dost trpělivý a do konce i přes nepřístupnost filmu vydrží. George Clooney v roli Michaela Claytona je jako Erin Brockovich temné strany síly... ale škoda že ne až do úplného konce, s tím méně korektním a kladným zakončením by jeho postava i vyznění celého příběhu dostalo dost zajímavý náboj. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nedělám zázraky, jsem domovník. Čím menší binec, tím snadněji to uklidím…. Příběh o muži, který nemá starosti jen sám se sebou, ale také v práci. Nečekejte strhující soudní jednání, právní bitvy. Je jen jedna kauza. Ve které ovšem mají na rukách krev i právníci. Vše má perfektní spád. Žádná akční jízda, ale DRAMA, které nemá šanci nudit. Perfektní Clooney, hudba, režie.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Michael Clayton rozhodně není typickým pravnickým filmem, ne vždy chronologicky rozprostírá krimi kauzu a pouze na ni pohlíží skrz právnickou optiku. Uprostřed je geniální, ale trochu bláznivý právník Arthur a "uklízeč" Michael, v přesvědčivém podání George Clooneyho, se ho snaží pochopit a uklidit mu z cesty... nejlépe jeho svědomí. čeká nás pár zajímavých kliček, ale žádná divácky podbízivá bomba, ani šok. Debut kvalitního scenáristy Tonyho Gilroye spíše sází na inteligentní vyznění, lidské charaktery, kdy na každého padne nějaký stín, klidně i pomalejší tempo, ale za to temnou a hustou atmosférou. Pokud neholdujete právnickým filmům, pravděpodobně se z kouzla tohoto díla leccos vytratí. 8/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

V rozhovorech o filmu (v bonus sekci DVD) Tom Wilkinson doufá, že divací z filmu "roztají v křesle". Já k němu byl přimražen, ale to ho doufám neurazí. MICHAEL CLAYTON je inteligentní, ale především originální "právnický" thriller. Přívlastek "právnický" pak patří do velmi silných uvozovek a slouží spíš jen pro orientaci, tak se nenechte zmást, žádné soudní síně vás tu nečekají, ale jen velmi dobrý, přehledný a mírně děsivý scénář. Komentář pro George Clooneyho by pak byl zbytečný, tohle je jeden z nejlpších herců dneška. Tohle jsem měl vidět v kině! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Sedan Mercedes-Benz třídy S, kterým jezdí ve filmu Michael Clayton, byl použit již ve filmu Ďábel nosí Pradu. Pro účely tohoto snímku byl i rozříznut na půl, aby filmaři mohli bez problémů natáčet herce ve voze. Pro potřeby Tonyho Gilroye byl tedy opět svařen dohromady a přelakován. To vše z důvodu aby ho mohli tvůrci vyhodit do vzduchu. (DaViD´82)
  • Dětská fantasy kniha s podobenstvím "Realm and Conquest", kterou Claytonův syn doporučí otci a Arthurovi, vznikla přímo a jen pro účely filmu. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

08.07.2009

Dvě postavy, které proslavil Harrison Ford (pravda, Jacka Ryana si ještě před ním zahrál Alec Baldwin, ale svou pravou tvář získal agent až s Fordem), se pravděpodobně vrátí na plátna kin. Klepy o… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama