Reklama

Reklama

Yokohama kaidashi kikō - Quiet Country Cafe

  • Japonsko ヨコハマ買い出し紀行 Quiet Country Cafe

Obsahy(1)

Jde o pokračování anime YOKOHAMA KAIDAISHI KIKOU. Robotce Alfě tentokrát hrozí nepřízeň počasí (vichřice) a v dalším díle se vydá na hooodně dlouhý výlet za poznáním. Opět uvidíme, jak naivní, čistá a přitom přemýšlivá duše vnímá poklidný postapokalyptický svět. Jakož i v předchozí minisérii, tvůrci adaptovali několik kapitol z mangy Yokohama Kaidashi Kikou. (Subjektiv)

(více)

Recenze (5)

yenn 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu velice podobné, ovšem nikoli úplně totožné. Za prvé zde výrazně častěji hraje hudba na pozadí, přičemž si nejsem jist, zda je to klad, či zápor - není špatná, ale první část se bez ní téměř obešla, na působení jí to neubralo a naopak tím získala jistou osobitost. Za druhé je na stylu kresby Alphy a Kokone vidět, že druhý díl vznikl o čtyři roky později, osobně však dávám přednost tomu původnímu. Celkově se mi o trochu více líbí díl první. 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Druhý dvojdíl tohohle zvláštního poetického anime z postapokalyptického světa zvednutých hladin moře mě neoslovil tolik, jako ten první. Může za to jen ale první část s vichřicí, která mě vůbec nebavila a přišla mi i mimo celkový koncept poetiky každodennosti a krásy drobností, kterou v sobě má první díl. Byla zbytečně jednoduchá, vlastně i bez pointy a nejhorší je, že i bez poetiky. Druhá část mi to naštěstí vynahradila víc než dost a Alphino dobrodružné putování po zbytku světa mělo přesně tu poetiku, jakou tahle série má a její melancholický závěr se mi líbil snad ze všeho nejvíc, ani ten epilog nebyl potřeba, jak byl krásně všeříkající a hluboký. Škoda jen té první části, protože druhá se mi snad líbila víc, než obě části z jedničky. Takhle holt musím zůstat u tří hvězd. 3* ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je víceméně stejné jako předchozí YKK, jen trochu jiné kapitoly z mangy, trochu jiné životní etudy. Mně to k radosti stačilo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Flipper jsem omylem nejprve shlédl druhou a až pak první část seriálu... nepoznal jsem to. Nemám problém s tím sledovat filmy které jakoukoli snahu o klasickou naraci nějakého příběhu ostentativně ignorují, ale pak od nich alespoň očekávám nějakou zajímavou myšlenku, emocionální působivost, nebo alespoň zajímavé prostředí či humor. V Quiet Country Cafe jsem bohužel nenašel nic z toho... jen pěkné, avšak bezobsažné obrázky plynoucí velmi pozvolnou rychlostí. 6/10 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama