Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem zazraky. Spise takove spestreni v zatuchajicim ceskem filmovem stereotypu. Nicmene je to takovy naivni vystrelek do nam hodne vzdalene ceske filmove budoucnosti. Ale kazdy takovy pokus jenom vitam. Kdyz pominu nesmyslnou natahovanou pribehu naprosto slepymi dejovymi ulickam, ktere se zase zpatky vraci a pokracuji dale v rozjetem pribehu. Pominu -li uzasne slabou hudbu, ktera by neobstala ani na venkovskem hudebnim festivalu "Du ven blejt". A pominu-li prilisnou naivitu, v tom ukazat nam srastiplnou a zamotanou cestu k hledani pokladu, ktera ma jit ve stopach cesty, kterou musel ujit znamejsi pribeh jeste znamejsiho Indyho, pak je to i vcelku koukatelne dilko. A jak jsem rikal, kazdemu takovemu ceskemu pokusu ja jenom tleskam. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl to být konečně po dlouhé době nějaký slušný tuzemský dobrodružný film pro mládež. Námět byl zajímavý, obsazení víc než slušné, jediné, co chybělo, byl scénář. Ono je těžké nechat se filmem nějak strhnout, když příběh zmateně přeskakuje bez jakékoli logiky ze scény do nějaké další a pokud se děje něco souvislého, je to velice předvídatelné. ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

No zas tak spatne to neni, jeste par let prace a snad u nas budeme tocit i dobrodruzne filmy. Ale zatim je tento prvni pokus jednim krokem u detskeho filmu, jednim u dobrodruzneho, na jednu stranu propracovane sceny, na druhou kyce, na jednu snaha o hloubku pribehu na druhou naivita, herectvi versus neherectvi. Az se to vsechno povede sladit, muzou se u nas tocit filmy s dobrym pribehem, skvelou atmosferou a kvalitnimi hereckymi vykony ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení dobrodružného snímku pro celou rodinu. Pokus o příblížení se Indiana Jonesovi. Ach bože, hrůza a děs!! Kamera je tak příšerně umělá a různé rychlé přibližovačky nepůsobí ani trochu zajímavě. Naopak - ruší a rozčilují. Pátrání po talismanu rabína Lowa chce vytěžit z určitě zajímavého tématu to nejlepší, ale takhle se z toho stala trapná, rádoby dobrodružná chujovina. A to nemluvím o dialozích a některých absolutně nesmyslných situacích. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapený a zároveň zklamaný. Překvapením pro mne byl námět a na české poměry zajímavá a dynamická kamera a vizuální stránka filmu. V tomto ohledu naprosto nesouhlasím s Psemou. Stačí vedle sebe postavit Maharal a opravdu televizního Obsluhoval jsem anglického krále a je jasno. Kamerových experimentů si obvzvláště v českém filmu cením, i když se v tomto případě občas trochu vyjmuly kontrole. I přesto, že se jedná o rodinný/dětský film, důležitý je samozřejmě i scénář. A to je (opět) kámen úrazu. Kostrbatých dialogů se novodobá česká kinematografie už asi nikdy nezbaví a výpomoc v podobě nelogičností již byla zmíněna. Některé potencionálně vynikající scény tak scénář stáhl pod hladinu, některé scény zbytečně natáhl a některé nepochopitelně utnul. Také epilog "O týden později" je naprosto zbytečný. Pokud si ale vzpomenu na loňskou krokodýlí jízdu Marie Poledňákové, beru Maharal všemi deseti. 4/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)

Reklama

Reklama