Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

honz 

všechny recenze uživatele

Poutavý dětský snímek - fantastický příběh s historickým námětem o dětech, kteří se snaží přijít na kloub záhadám z doby vlády Rudolfa II., kdy byla Praha opravdu středem Evropy. Pro dětského diváka určitě řada zajímavých informací o rudolfínské době, pražských pověstech o židovském rabínovi a jeho Golemovi atd. Děj mi připadal místy chaotický, a to je asi jediné, co bych této dobrodružné a napínavé podívané vytkl. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Maharal je kriminální film pro děti zasazený do nejstarší části Prahy. Do míst, které by si by si zasloužila kvalitní dobrodružný příběh ve stylu Indiana Jonese či Flynna Carsena. Možná i toho si byli tvůrci vědomi, a tak se pokusili zkomponovat pověsti o Golemovi, Rabi Lévovi, Rudolfu II a nějakým tajemným pokladu z té doby. Bohužel z toho vznikla až moc dětská podívaná, kterou zpravidla jsme zvyklí vídat u našich západních sousedů. [4945. hodnocení, 206. komentář, 54%] ()

Reklama

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní dobrodružný film, který jsem ve zdejších luzích a hájích dlouhou dobu postrádal. Určitě se jedná o fantastický a napínavý příběh pro celou rodinu, který je výborně vsazen do míst staré Prahy a snaží se rozluštit tajemství velkého Golema a kamene mudrců. Pěkně se prolíná pohled na dnešní Prahu a na její staré vyobrazení, které nám ukazují tvůrci, když se vrací zpátky do dob minulých. Také si mi líbí námět tohoto filmu a především pověst, která má velice reálný základ v českých dějinách. Pátrání v místech kolem židovské synagogy mi přišlo poměrně zajímavé a rozhodně se u něho člověk nenudil. Naopak u čeho se člověk nudil to byly dialogy jednotlivých herců, zejména těch nejmenších. Divák má někdy pocit, že je film hodně dětinský a to mu jenom škodí. Celkový pohled je, ale přesto kladný a určitě jsem rád, že film na takovéhle téma vůbec vznikl. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Tak příšerné to zase nebylo. Na tenhle film bych se asi nepodívala, kdyby dcera nepřišla ze školy s tím, že se učí o Rudolfu II. a povídali si o Golemovi. Původně jsem chtěla pustit Císařova pekaře, ale toho si prý budou pouštět ve škole. Sáhla jsem tedy po tomto českém "skvostu", a protože jsem nečekala nic světoborného, byla jsem nakonec docela mile překvapena. Děti hercům i scenáristovi tu prkennost odpustí snadno a příběh je baví. Neřeší podivné zjevování se holky se švihadlem ani jiné podivnosti. Pro ně je to prostě kouzlo, pohádka. A jiný pohled na tuhle část pražské fantashistorie jim taky neuškodí. Nebo že by na tom fakt něco bylo? ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Když čtu většinu zdejších hodnocení, tak se nemohu ubránit dojmu, že dotyční vůbec nechápou, že Maharal je film primárně určený pro děti a je třeba se na něj koukat dětskou optikou. Srovnávat tento film s Indiana Jonesa či Šifrou mistra Leonarda je fakt mimo. Měl jsem teď možnost se na film koukat s partou dětí (9-14) a těm se film hodně líbil. Pro děti se toho tady od 90 let moc netočilo, takže minimálně z tohoto pohledu jde o velmi dobrý počin. Film má podle mě v sobě jak atmosféru tajemna, tak zároveň humor a po většinu dobu filmu to do sebe docela pěkně zapadá. Jediné, co se fakt nepovedlo, je poslední scéna, kde ta snaha o odlehčení působí vysloveně komicky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně odehrávající se během 2. světové války svítí pouliční lampy a okna bytů v ulici jsou také rozsvícená. Během celé války však lampy ani okna svítit nesměly. Porušení opatření pro náletům se trestalo i smrtí. (topesto)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Mystická kniha, která je středobodem tajemného pátrání, se jmenuje „Via Lucis“ („Cesta světla“), tedy stejně jako kniha J. A. Komenského, v níž český myslitel a evropský reformátor nastínil koncepci své vševědy čili pansofie a s ní spojený program nápravy lidstva, spočívající na vytvoření jakési mezinárodní akademie věd a vzdělanosti (kolej světla) a dalších dvou celosvětových organizací k dosažení náboženského smíru i k odstranění válek. (sator)

Reklama

Reklama