Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Seriál mohu hodnotit podle shlédnutí pouhého jednoho dílu (víceméně znouzectnost na horské dovolené), což není asi úplně fér, ale nemyslím si, že by se jednotlivé díly od sebe výrazněji kvalitativně lišily. Pravděpodobně se jedná o další z řady unavených, těžkopádných, prdelatých českých seriálků. Předlohu jsem nečetl, nemohu tedy soudit, zdali tvůrci udělali knížce medvědí službu. Mimochodem, seriál doprovází opravdu hrozná slizkost od kdysi nadějných Kryštof. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu jsem nečetl, ale předpokládám, že její humor je postaven na glosování situací, které mohou takového vodáka potkat při sjezdu nějakého divokého toku. Tohle může výborně fungovat v knize. Na obrazovce to vypadá tak, že se partička třicátníků chová jako puberťáci, a někdy ani to ne, což vyznívá v konečném důsledku více než trapně. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč se tohle točí. Literární předlohu znám, ale ta s tímto seriálem nemá mnoho společného. Hlavně ta lehkost a vtip, to zmizelo docela. Zůstaly jen prázdné repliky a nanicovaté výkony herců, kterým nevěříte to, co hrají. Rozředěnost příběhu navíc podtrhuje neuvěřitelná stopáž. Ta jedna hvězdička je z nostalgie k předloze. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím, první díl se vůbec nerozjel. Jsem trošku v rozpacích. Strašná nuda. Vodácké prostředí přece nabízí mnohem víc, než co tady ukázali. Tohle má být seriál na hlavní vysílací čas? Všichni herci působili strašně toporně. Domácí video z vodácké výpravy našich známých vypadá líp a to jeli Sázavu. Je vidět, že scénář se utopil v Lužnici. Dávám dvě hvězdičky za krásnou přírodu a černobílé snímky. Už mě neláká seriál dokoukat. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

661. hodnocený film: Po shlédnutí 3 dílů si dovolím tvrdit, že tu sice ještě něco podobného nebylo, ale na druhou stranu ani být nemuselo. Stará parta přátel se snaží sjíždět řeku a mít ze všeho legraci. Holky nádherný, ale čekal bych trochu víc vtipu a i nějakou erotiku, možná by to tenhle film pozvedlo. Seriál nepotřebuje plejádu známých tváří, jako v tomto případě, ale chce to opravdové herce. Za herce tu můžu považovat snad jenom Kostkovou Terezu a Vencu Rašilova. Jasně, Vaculík je fajn a je nepochybně kvalitním hercem, ale už se objevil v takových bracích, že mu to vážně uškodilo. Jenom, aby nedopadl jako Sagvan Tofi. To bych mu fakt nepřál. Příjemná atmosféra a milá písnička od Kryšotfu, jainak nic víc a 2* to jistí. 2* ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno