Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám docela rád nezávislé filmy,které se nebojí expermentovat,ale tohle je nezávislé a experimentální až moc.Nebýt místy dechberoucí kompozice,povedeného soundtracku a prvních a posledních cca 10 minut hodně vážně bych uvažoval nad odpadem,protože už dlouho tu nebyl film,který mě dokázal na férovku uspat.Celkově tedy zklamání.Daft Punk mám rád a tohle úplně nenaplnilo moje představy...40% ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Pár metalických robotů v černé kůži se marně snaží přiblížit ideálu lidství, aby je následný neúspěch vrhl do ještě větších depresí. Zabírají je zpomalené hypnotické záběry podkreslené (jen v jednom místě rušivými) písněmi. Působivých scén je hned několik. Hned úvod s kůl týpky v kůl autě za zvuku kůl hudby. Černo-bílá kontrastní scéna z fabriky na lidské tváře. Útěk před lynčujícím davem a následná emotivní scéna ztraceného snu doslova v hajzlu. Putování ústředního páru pouští. Funkce čudlíku na zádech... A hlavně závěrečné vznícení, evokující myšlenku, že jen duševní tíseň je důvod pro ukončení existence. Pánové z Daft Punk, máte můj respekt! ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi to hodnotí, čakal som niečo viac (som veľký fanúšik Daft Punku), sklamala ma hlavne hudba, ktorá by mohla celý film oživiť. Takto som film so záujom sledoval iba na začiatku a na konci, celý stred bol bohužiaľ nudný. Možno by to chcelo trochu kratšiu stopáž a možno iba nie som stavaný na art filmy :) Nič to však nemení na fakte, že úvod je super a ak som ho pochopil správne, tak aj prezentuje peknú myšlienku. 3* za obsah + 1 za originalitu. ()

gemi odpad!

všechny recenze uživatele

Režiséři tohoto filmu jednoho dne zavolali G. Lucasovi a zeptali se, jestli by jim na odpoledne nepůjčil masky z Hvězdných válek, protože přijedou kámoši, dovalí pytel ganji a bude legrace. No a bžunda to byla řádná. Kluci se bavili tak dobře, že se rozhodli to home video, které na párty natočili, pustit do světa. Jenže zapomněli upozornit, že tahle podívaná funguje, jenom když jste na pořádným tripu. V opačném případě budete mít nutkavou potřebu pomočit své domácí kino a odplazit se umřít do pouště. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednoduchý příběh, silně k zamyšlení, emotivní, trochu vleklý... ale ty záběry!!! Scény v laboratoři a oheň na poušti jsou geniální. Co záběr, to obraz. Nestydím se říct, že i přes absenci vlastní hudby to byli typičtí DAFT PUNK. A pokud jsem z titulků správně pochopil, že Bangalter stál za kamerou - pak VELKÝ RESPEKT! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • K tomuto filmu nevyšel oficiálně žádný soundtrack. (melipa)
  • Natáčení filmu zabralo 11 dní, většina z nich byla ztrávena v Kalifornii. (melipa)

Reklama

Reklama