Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošný, zábavný a vtipný ! animák jsem dlouho neviděla, měl nápad a to se cení. Horton bravurní a dabing Dejdara opravdu nezklamal.. nechápu, proč má tento film tak nízké hodnocení, podle mě je tu dost animáků, které mají vyšší hodnocení a přesto mě ničím nenadchly nebo nudily. Ale je to věc názoru... každopádně já se bavila - kroutící se prdelka Hortona, nemotorný sup, malá Katie koule, všechno zakončeno vtipnou písničkou. Love it ! :-D ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka určená hlavne detskému divákovi. Pre dospelých tu veľa vtipov nie je. Najviac ma zaujal ten svet Kdovíkov, ktorý je podobný ako svet z Grincha. Vydaril sa aj český dabing. Hlavne Svěrákov komentár. Celkovo to je ale len taká príjemná detská jednohubka. V súčasnosti vznikajú oveľa prepracovanejšie animáky. 6/10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je na čase přezkoumat všechny (ne)dobrovolné hosty psychiatrických léčeben. Minimálně ty, kteří slyší hlasy, které nikdo jiný ne. Ovšem znamenalo by to pobíhat v jejich okolí a mikroskopem přezkoumat doslova každé smítko prachu. Což by však mělo za následek, že by se tito doktoři a odborníci jevili zbytku společnosti jako blázni a museli bychom i je odklidit někam do ústraní. Společnost by se tedy "nečistila" a nastal by výkyv stability až do momentu, kdy se vše co známe rozpadne a nastane konec světa. Například rozkol rodinných hodnot (viz klokaní spratek v závěru). To je důvod proč je tento anarchistický pamflet vhodný nejen pro děcka a dospělé, ale i pro mládež žijící dle "známky punku." No, ale jinak je to Horton sympaťák a hodinka a půl v přítomnosti jeho maličkosti uteče jako voda ve Vltavě během záplav. Navíc je to Dobrá voda, jelikož baví. Obvzláště ve své druhé polovině. Na zdařilém výsledku má největší zásluhu zvuková stránka. Ať již Powellova hudba či dabéři v originálním znění (hlavně Will Arnett jako "Bela Lugosi"). K tomu uvolněná atmosféra nenáročné zábavné blbůstky bez větších ambicí s jednou kouzelně bizarní pikachu like pasáží. Ehm, slyšeli jste to taky? Jakoby na mě právě promluvil drobek z dnešní večeře... PS: Vizuální stránka je až neuvěřitelně věrná předloze. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Poslanie Dr. Seussa je, čo sa týka Hollywoodu, v nenavrátne. Grinch ( takisto s Carreym ) je krásnym, vianočným, priam až romantickým snímkom. HORTON ( s Carreym ) je snímok, ktorý chce ( hlavne komerčne ) na túto tému navnadiť. Vysadíme sneh, napojíme jarné poletovanie púpav a jej podobných a skúsime, či sa dali diváci opäť nalákať. Podľa mňa nie, aspoň nie všetci. Ani pre dietka, ani pre dospelých, ani pre pánov kritikov. Tí to vlastne videli najprv, ale určite nie so spokojnosťou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama