Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hortona jsem měl rád už v dětství, ale možná teprve s odstupem  i teď zjištuji, jak je to strašně nedoceněná roztomilá pohádka, navíc se zřetelnou myšlenkou a  opravdu vzácný případ, kde mi nevadí ani anime (:D) Svět zvířátek možná může působit trochu klišovité, ale Horton je v podstatě sympaťák a i odporná klokanice má skryté dobré hlody (Tenhle Horton učí děti používat fantazii) a ve světě Kdovíků se to jen hemží roztomilý detaily (nasazování a sundávání slunečních brylí), vtipnými postavičkami (doktorka Lekává), drobnými i výraznými gagy (scéna se zubařem je teda pro určitou část mého já fakt nářez.:D Ta ruka mě dostává.:D Netřeba slov.:D) a závěrečná gradace s touhou o prežití dokáže zapůsobit i na emoce. Takže vtipné, roztomilé, s myšlenkou i trochou těch emocí? Pohádka dle mého gusta. Takže k tomu slabému hodnocení mohu jenom dodat: Poučení, jste si z toho doufám vzali: Že člověk je člověk, i když tuze malý.  ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Horton šňupe koksík ne? Neustále vyvalené oči, hubne a nezastavitelný proud řeči. Chobot má na to teda pořádný. Halucinogeny mu asi tak nejsou cizí, když si povídá s nějakým smítkem a halucinace řádný, vidím to na DMT. Nějaký smysluplný děj by tu člověk asi těžko pohledal, ale pár světlých momentů v podobě vtipných scén by se tu našlo. Bohužel jsem měl možnost zhlédnout tohoto slona jen s dabingem (né, že by mi to u animáků vadilo), takže nemohu posoudit příděl Jimyho svým hlasem do Fox mlýnu na prachy. Závěr zklamal velmi. 50% ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sem se na Hortona těšila, na to smítko jakbysmet:) Ale naprosto tu náladu shodilo, když sem se dozvěděla, jaký skrývá smítko tajemství. Vtipy skoro žádný, eště že to mělo jakž takž smysluplnej děj. Ač Horton stoupal se smítkem do bezpečí hory, s filmem to šlo z kopce. Dalším z krátký řady nadějnejch scén byla snaha smítka zachránit si život. Tam sem vážně celá napjatá doufala, že se prokřičej až k uším "nepřátel". ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Je veliký. Má dlouhý chobot a není to Robert Rosenberg :-) Je to slon Horton, který zachraňuje mikroskopický svět v džungli plné nebezpečí. Rovnou přiznávám, že jsem od Hortona vůbec nic nečekal a dostal jsem možná nejlepší animák, který jsem kdy viděl. Příběhová linie z Kdosic je okatě zaměřená na menší publikum, ale přiznávám, že ani tento dětinský humor mě nijak neurazil, ale to hlavní se schovává v druhé příběhové linii, ve které slon cestuje společně se svým jetelem. Tady prostě nevěřím, že si tvůrci při psaní scénáře něco nešlehli (,,V mém světě budou jen poníci, kteří budou papat duhu a kakat motýlky."), protože jsou zde super fóry, zabijácký sup s ruským přízvukem, skvělá anime část a hlavně oranžové chlupaté něco (biologie mi nikdy moc nešla, ale tentokrát to asi nebude moje vina), co musí papat nějaké LSD banány. Animace je slušná, i když se mohlo třeba zapracovat trochu víc na detailech a rozhodně ještě musím pochválit český dabing s vypravěčem Zdendou Svěrákem. Je to super zábava. Doporučuji. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě animáky nikdy nebraly. Všechno to mentorství mi leze na nervy ať už ho pronáší úchvatně zpracovaní krysí kuchaři nebo třeba šedokožec slyšící jako jediný tvor v džungli malé Kdovíky. Horton je ale docela prima. Ač mi infantilní fóry lezly s přibývající stopáží krkem a práce animátorů rozhodně není bez chyb (chudé prostředí, nízké detaily), nemůžu říct, že bych se výrazně nudil. Pár hluchých míst zvládne zakrýt tvůrčí nápaditost (parodie na Pokémony ruluje), jiné zase kreativita Dr. Seusse. Ale znovu bych to vidět nemusel. 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama