Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

E.. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě opravdu mile překvapil. Myšlenka života v nevyjádřitelných velikostech celkem zajímavá, i když malinko přitažená za vlasy. Celkově mě dost bavil a stáhnul do svého příběhu. Co bych vytkla, jsou chvilky ve stylu POKEMON: nečekané a zbytečné! Závěr ve stylu reklamy na Ikeu, kdy člověk už ani nemůže být tak dlouho napjatý, bych taky kapánek sestříhala. Co bych naopak vyzdvihla, je úžasná animace, v podobě malebného bezproblémového Kdovíkova..nádherná fantazie! Na Divoký vlny to nemá, ale určitě povedený film. Každopádně po tomhle filmu se moje sympatie ke klokanům velmi snížily:) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Horton Hears a Who má všechno, co takový film potřebuje. Je vtipný a bere si na paškál "celý svět", má sympatického a roztomilého hlavního hrdinu (který je ještě lépe nadabovaný, Jim Carrey opět ukazuje, že jako komik nemá konkurenci..), dobrou stopáž - která nikoho neunudí k smrtí - a hlavně originální a sympatický příběh. Když si teď vzpomenu, že jsem to ani vidět nechtěl s tím, že animákům prostě něvěřím, tak to byla hloupost! Tohle asporuje na animák roku 2008, ale uvidíme, co Pixar vytáhne :)) "a person's a person, no matter how small...". ___ Tak teda na animák roku to už neaspiruje, taková Kung Fu Panda Hortona sundala z piedestalů rychlou střelou, ale myslím si, že Pixar vyhraje. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, výborný hudební doprovod. Solidní dětský scénář, místy velice povedené vtípky a vše završuje povedený český dabing. Na druhou stranu si řeknete, že jste to už asi někde viděli a že tento animák nepřichází s ničím novým... Máte pravdu! Přesto se jedná o nadprůměrnou rodinnou zábavu. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné strávená hodinka a pol, počas ktorej sa u mňa nevyskytli žiadne stránky nudy. Animácia rozhodne nie je dokonalá ako u Pixaru, ale o to viac sa mi páčila. Strašne strelený príbeh a animácia tomu odpovedá. A tá anime paródia, tak to som nemohol. Niekto môže namietať, že polovica vtipov je padacia a neviem aká, ale mne to nevadilo, lebo to bolo vyvážené geniálnymi charaktermi. A dabing to našťastie tiež nepokazil. Takže veľká spokojnoť a odporúčam nie ani tak deťom, ako skôr odrostlejším pubertiakom. 90% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Poměrně nabušené Hortonovy eskapády se trochu tlučou s vyloženě dětinskými fórky v Kdovíkově, ale protože si film slušně drží tempo a má krátkou stopáž, nudit jsem se nestihnul. 7/10 P.S. Pokémon sekvence je naprosto geniální! (pozn. Český dabing je velice slušný, akorát zpočátku geniální komentář Zdeňka Svěráka začne být po deseti minutách tak trochu nadbytečný a otravný.) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno