Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Derek 

všechny recenze uživatele

na to ze je to becko urcene priamo na dvd to ma celkom slusny zaciatok a dobre naslapnute, potom sa vsak jednotka dostane za nepriatelsku liniu a clovek sa zacne tesit na akcnu jazdu ktora by sa mala zakone rozputat. to sa vsak nekona. kamen urazu je hlavne v otrasnej rezii akcnych scen ktore su totalne neprehladne, strasne zostrihane a hlavne otrasne nasnimane (kamera je celkovo dost otravna, lebo i pri kludnejsich pasazach sa stale pohybuje, nervozne tika a stale takto prudi). dej je deravy co by sa akcnemu filmu dalo samozrejme odpustit (ide o becko takze netreba ocakavat nejaku genialitu), sem tam nejaka do oci bijuca tupost sa tiez najde (hlavny hrdina bez zemravanie trafi svetlomet na 100 metrov ale robi mu problemy odrovnat severokorejcanov na 20 metrov), ma to tiez pateticke flashbacky a samozrejme posolstvo ze usa je jednicka:-) ale raz sa to da prezit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Předchozí kinosnímek se odehrával v Bosně, druhý a už dějově skromnější videosnímek se podíval na dění v Severní Korei. Změna je hodně výrazná. Dějově slabší, avšak akčnější a v rychlejším tempu. Námět se drží prvního snímku, takže tu je opět převážně kritika vlastní politické síly a způsobu velení. Žádné oslnivé herecké výkony, dramatizace či nějaké napětí nelze očekávat. Jen prostoduchá střílečka, jak se na obyčejný akční videofilm sluší a patří. ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

No neviem či mám tento film brať ako pokračovanie podľa mňa výbornej jednotky. Skôr by som povedal, že ide o očividné priživovanie sa na relatívne známom a úspešnom filme. Mimo to ani jeden z aspektov tohto filmu nedosahuje silu svojho "vzoru". Úplne sa vytratila tá atmosféra a napätie, ktoré som pociťoval, keď Owen Wilson utekal horami-dolami pred srbskými prenasledovateľmi. Miesto toho tu máme skupinku veľmi zlých hercov, ktorí sa ocitli vo filme podľa brakového scenára, pod vedením amatérskeho režiséra, snímaných opitým kameramanom a na konečný výsledok pre istotu "dohliadol" aj strihač so šedým zákalom (viď akčné scény). A úplne najviac ma štvali tie dementné reči od vládnucej "elity" vo White House, ktorých charaktery sa už snáď "americkejšie" vymyslieť nedali (milučký pán prezident, bezohľadný zelený mozog, atď.). No a samozrejme ako celok je to len prahsprostá pro-americká a antikomunistická propaganda, ktorá nestojí za deravý groš. 15%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, bylo mi jasné, že to nebude ani zdaleka tak dobrý jako první díl (se kterým to nemá vůbec nic společnýho - klidně se to mohlo jmenovat jen Osa zla) ale tohle bylo opravdu hóóóódně slabý. Film má špatné herce, kteří kecají samý blbosti (hl. hrdina pronáší hrdinský hlášky typu: "nikdo mi tu nezemře" atd.), dále si film hraje na velice vážný akční film (scény s Pentagonu mi připomínaly Skálu) ale do toho má hodně daleko občas zazní hudba, která vzdáleně přípomíná Hanse Zimmera (když má zrovna špatný den) ale to by tu možná ani nevadilo kdyby film vynikal v něčem jiném. Např. v akčních scénách. Ale i zde film totálně padá na hubu. Akce tu skoro není a když už je tak je velice špatně natočená (kameraman buď používá rychlé střihy nebo si hraje na autenticitu se zběsile rozklepanou kamerou) do toho se občas použije nějaký ten počítačový trik, který je ale stejně hrozný jako celý film. Takže ruce pryč. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Akční scény - nuda. Závěrečný výbuch, jestli se tomu tak dá vůbec říkat, stál na prd. Příběh celkem poutavý, hodně se mi líbily ty prostřihy a snaha o autentičnost. Závěr u soudu spojený s reportáží u titulků byl taky zajímavý. Doporučuji od tohoto filmu nečekat absolutně ale absolutně nic, pak se vám to jakž takž bude líbit. Plus nesmím zapomenout jeden nebo dva fakt povedený džouky (viz otázka na vysílačku) - stejně jako u jedničky. Tak to nejspíš vypadá, že si zkusim "odsedět" i tu trojku. No uvidíme... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama