Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý D'Artagnan přijíždí z Gaskoňska do Paříže, aby si splnil svůj sen a stal se členem gardy královských mušketýrů. V Paříži se seznámí a posléze i spřátelí se slavnými šermíři Athosem, Porthosem a Aramisem, zamiluje se do krásné Constance a zaplete do intrik francouzského ministerského předsedy, kardinála Richelieu. V první barevné adaptaci Dumasova dobrodružného románu Tři mušketýři se nám v hlavních rolích představují, převážně muzikálový herec, Gene Kelly v roli D'Artagnana, Lana Turner jako nebezpečná Milady de Winter a Vincent Price coby ďábelský kardinál Richelieu. (liquido26)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Hodně zhuštěná, částečně osekaná (kdybych nečetl předlohu a neviděl čtyři další různé adaptace, tak bych se v ději a motivaci postav asi trochu ztrácet) a poněkud poupravená adaptace literární klasiky, která ovšem, narozdíl od některých jiných zpracování, ponechává kostru příběhu předlohy nedotčenou, což je ohromné pozivitum. Navíc se jedná o poměrně roztomilou starosvětskou podívanou, na které se sice už poněkud podepsal zub času, ale pořád zvládne příjemně bavit a navíc má opět skvělého Vincenta Price. 70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasická farebná štúdiovka MGM, ale niekoľko scén sa odohráva aj v exteriéri, kde si pochvalu zaslúži hlavne akčná kamera. Ale je jasné, že tu sa chceli v MGM pochváliť hlavne farebným vizuálom. Celý príbeh i konanie postáv je brané s veľkým nadhľadom a trochou teatrálneho humoru, ale práve to dodáva tomuto filmu svižnosť a určitú atraktívnosť. Šermiarskych súbojov je viac, ale zaujmä niečo iné, a to akrobatická equilibristika hercov, či skôr kaskadérov, sťaby také cirkusové číslo. Price v klasickej zápornej roli je neprehliadnuteľný, aj keď nedostáva na moje počudovanie až toľko priestoru. Už to len skrátiť, pretože napriek svoje celkovej svižnosti v niektorých pasážach nudí a zmieniť názov na Dobrodružstvá D'Artagnana a jeho troch companeros. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo místní hodnocení, protože mě se ve finále todle zpracování mušketýrů docela líbilo. Nicméně musím přiznat, že jsem k němu zprvu přistupovala se značnou nedůvěrou a hlavním důvodem proč jsem si ho pustila byla spíše jenom čirá zvědavost vidět Van Helfina jako Athose, Lanu Turner jako Lady de Winter a Vincenta Price v roli kardinála Richelieu. Každopádně se pro mě konalo docela příjemné překvapení, hlavně v případě Gene Kellyho. Gene sice opravdu žádný šermíř není (Flynna nebo Powera skutečně nečekejte), ale role D'Atagnana mu docela sedla, a jeho plácání kordem se ztratilo v docela povedené a atraktivní choreografii soubojů. Jsou tam sice i pomalejší plonková místa, ale jinak to má docela švih, nechybí humorná nadsázka a Price je jako Richelieu dokonalý. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Skvele obsadená ale trochu nudná adaptácia Dumasovho románu. Gene Kelly je skvelý muzikálový herec a mám ho veľmi rada ale do tohto filmu sa mi veľmi nehodil. Pri každom šermiarskom súbojí som mala pocit, že sa roztancuje a začne spievať. :-) Všetky nedostatky ale vynahradí Vincent Price ako kardinál Richelieu. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Výpravné technicolorové dobrodružství do časů mušketýrů, zlotřilých kardinálů a proradných šlechtičen. Funguje to výborně - výborné obsazení (Gene Kelly, Lana Turner, Vincent Price i mladička Angela Lansbury), úžasné akrobatické výkony při šermířských soubojích a extravagantní kulisy, jaké dokázal jenom Hollywood ve své zlaté éře. Bavilo mě to! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Na nátlak církve studio MGM vymazalo z filmu téměř všechny stopy po tom, že by Richelieu byl kardinálem a představitelem církve a ve scénáři se o něm hovoří pouze jako o ministerském předsedovi. V ostatních filmových adaptacích tohoto příběhu - před tím ani potom - k takovéto změně již nikdy nedošlo. (liquido26)
  • V Dumasově románu byla Constance manželkou D'Artagnanova domácího, nikoliv jeho kmotřenkou. V době natáčení snímku ale nebylo vhodné, aby se hrdina D'Artagnanova typu zapletl s vdanou ženou. (liquido26)
  • Ian Keith, který ztvárnil Rocheforta, si stejnou postavu zahrál již ve dřivější filmové verzi Tři Mušketýři (1935). (liquido26)

Reklama

Reklama