Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako tradičně, prostě není moudré dělat tyhle pokračování... Zvláštěn po x letech. Ale u toho snímku jsem se stále bavil. Tvůrci se pokusuli navázat ve stejném duchu, jako původní film z roku 1973. A celkem se jim to daří. Umění udržet celkovou sestavu je pozoruhodné. K tomu přibyla kráska v podobě K. Cattrall. Říkám zbytečné, ale nebylo to špatné! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bez atmosféry a nudné. 1) Původní film není žádný skvost, ale alespoň částečně respektoval základní charakteristiku postav a příběhu. Tento snímek na pokračování tří mušketýrů jen parazituje._____ 2) První, co vášnivému čtenáři (mně) dumasovek padne do očí, je silně zkrácený a proškrtaný děj. Jsou zvýrazněny akční scény s velkým prostorem. Politickým a společenským souvislostem se film nevěnuje ani v tak omezeném měřítku, jak to činí Dumas._____ 3) V příběhu se samými chlapy vůkol se v roli úkladného nepřítele rozhodli filmaři nahradit Myladina syna Mordaunta (z Tří mušketýrů ještě po deseti letech) Myladinou dcerou Justinou, jejíž pomstu jakož i děj filmu zasadili do doby frondy (Tři mušketýři po dvaceti letech). No budiž. Je to podobný nesmysl jako Mordaunt v knize, takže to náladu filmu nezměnilo a 33letá Kim Kattrallová své odvedla._____ 4) Horší je, že film vůbec neoplývá atmosférou knihy, ba dokonce ani tou trochou z předchozího zpracování._____ 5) Výstižný koment: salahadin*. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kúzlo starších predchodcov sa ako tak podarilo zachovať, problémom je tentokrát príbeh. Návrat mušketierov je klasický revenge film, kde však necítiť tú naliehavosť a navyše je to celé v opačnom garde, takže nedržíme palce vykonávateľovi pomsty, ale "obetiam". V iných filmoch sa sieť okolo obete postupne sťahuje, respektíve pomstiteľ nachádza svoju obeť až na konci, tu je to ako na húpačke, Cattrallka si s mušketiermi zašermuje, potom odíde, potom sa zase stretnú a tak ďalej. Vzniká tak ľahká komédia, ktorá s témou pomstou nejde akosi dokopy. Film k raňajkám, na poobedňajšiu pohodu v obývačke pred telkou to už nestačí. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Po excelentních dvou dílech je toto naprostým zklamáním. Prostě nic se mi už tak nelíbilo jako v prvních dvou dílech. Hlavní padouch je nudný. Musím také dodat, že se mi nelíbíla ani moc literární předloha A. Dumase (ne, že by se jí tento příběh nějak držel). Jediné, co jí trochu oživilo byla poněkud dramatická linie, která postavila bývale kamarády (bohužel jen dočasně) proti sobě. Větší potenciál by byl rozvíjet příběh, sice plný ideálů, ale nejasný v tom, se kterým ideálem (se kterými z postav) se člověk ztotožní. Dumas byl mistr svého oboru, ale myslím, že napsal lepší díla než Tři mušketýři po dvaceti letech. S ohledem na podle mě ne moc zdařilou předlohu se mi snad ani tento film nijak líbit nemohl. Přesto, jak už jsem napsal, tento film postrádá své kouzlo i v jiných ohledech. Např. vtip mi už nepřipadá tak pěkně nenásilně zasazen do děje a je přehnaný (i když pořád lepší než dnešní sexuální a fekální trapčení). Zobrazování d'Artanana jako senilního debila (na začátku tak na mě docela působil), který je akorát pro posměch se mi taky nezná nijak vhodné. To co udělali z Rocheforta je naprostý děs. Syn Milady prošel ve scénaři změnou pohlaví a výsledkem byl naprosto nezajímavý padouch. V porovnání s prvními dvěma díly je to pomalu na odpad. Ale v porovnání s ostatní tvorbou z těch, kde tři mušketýři vystupovali, je to ještě dobrý film. Takže mi nakonec vychází dvě hvězdičky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pozitivum je, že se vypráví sice o mušketýrech, ale zároveň o starých unavených vojácích. Díky tomu, že se skutečně po dvaceti letech točilo, oni tak taky vypadají. Celá čtveřice je věkem poznamenaná a tak to do sebe zapadá. Ovšem asi taky díky tomu je celá ta komediální stránka věci, která se tak povedla v prvních dvou dílech, spíše trapnou fraškou. No nevadí, kdo si ten zážitek mušketýrů chtěl nastavit o další díl, ten se dočkal. Ale už to je opravdu jen okoralý dezert. Navíc tu není ten brilantní starý dabing, který film zvedl minimálně o třicent procent výš. Takže 60%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama