Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Raz, dva, tři...ne, znova; raz, dva, tři...safra, ještě jednou; jedna a dva a tři a...běžte do háje, já prostě vidím čtyři týpky v kloboucích s pavím pérem, co pro dobrodružství nejdou dál než kam dosáhnou šavlí. Kdybyste sháněli pátého, pošlete zprávu po holubovi. Klidně si můžete i dál říkat tři... ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Co zde spousta uživatelů vyzdvihuje je paradoxně to, s čím mám největší problém. Herecké obsazení mi do postav hrubě nesedí, až na výjimky Constance a Buckinghama. Asi jsem si přespříliš zamiloval Borderieho ryze francouzskou verzi, která tento Lesterův film poráží na plné čáře a nezachrání to ani výstřih Raquel Welch. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování na mé soukromé "mušketýrské" hitparádě vede. Herecké obsazení i celé pojetí je velmi zdařilé, Rochefort sice skončí zcela jinak než v románu a ani ta páska přes oko není právě košer, ale jinak jsem si ho při četbě představoval právě jako Christophera Leeho. A oko diváka potěší zejména Raquel Welchová a Faye Dunawayová. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Filmařsky řemeslně určitě nejzdařilejší adaptace slavné předlohy, naplněná dobrodružtvím, akcí a romantikou i lehkou nadsázkou a humorem ve vzácně vyrovnaném poměru, přesto však paradoxně díky svému modernímu pojetí poněkud postrádající onu atmosféru Borderierova filmu z roku 1961, který dle mého ze všech filmových zpracování Dumasova románu vystihl jeho poetiku příběhu z doby Ludvíka XIII. nejvíce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je jen málo filmů (neřkuli dobrodružných), na které se při každém uvedení dívám s takovou chutí jako na Lesterovy Mušketýry. Důvod je prostý – skvělé herecké obsazení, které vytvořilo jiskřivou souhru dobra (zejména čtyřhvězdí nezapomenutelných tváří v modrých přehozech s bílými kříži) i zla (Rochefort-Richelieu-de Winter, to je trojlístek padouchů, jejichž rafinovanost a šarm jsou nedostižné), fantasticky lehkonohá a nápaditá choreografie soubojů, nádherná výprava, velmi laskavá ironie vzhledem k Dumasově předloze a zejména – kouzlo. Velké, krásné a strhující kouzlo přátelství čtyř skvělých mužů, pro které je čest nad život a jednota nad jedince. Esence dobrodružných filmů, esence "rytířství". Richard Lester to zkrátka a dobře parádně natočil, dal filmu patřičné tempo a poetiku, která se jen tak nezadaří. Ve výsledku se jedná o rozhodně nejlepší filmové Mušketýry a o jeden z nejlepších dobrodružných filmů všech dob. Trvalka. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Přestože by měl mít d´Artagnan (Michael York) na konci filmu několikahodinový náskok před svými přáteli a sluhou, jeho sluha je na radnici, kde se koná ples, dokonce dříve než on a jeho přátelé jen o chvíli později. (tzv)
  • Při šermovačce v prádelně vidíme při záběru blonďatého kluka, který má náhle v dalším záběru na hlavě klobouk. (Vercinix)
  • Herci Charlton Heston a Raquel Welch neměli společný volný čas a mnohdy se na place nesetkali. Některé scény jsou proto natáčeny s jejich dvojníky. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama