Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Danny byl novinářem, britským, který se svou ženou cestoval do Karáčí, kde mu nešlo o nic jiného než o seriózní zpravodajství. Přesto byl unesen právě ve chvíli, kdy vykonával svoje povolání. Jeho žena Marianne (Angelina Jolie) se však nevzdávala a za každou cenu se snažila zjistit, kde Danny je. Byla zrovna v šestém měsíci, když k události došlo, ale již za měsíc se měla dozvědět, jaký je konec jejího manžela. Terorismus není mírumilovnou činností, naopak, jedná se o aktivity, které ničí lidské životy. Přesně to se "Síla srdce" snaží říct, stejně jako nám říká, že za to mohou pouze ti, co ho unesli, nikdo jiný. Film dává poměrně velký důraz na to, že není možné všechny muslimy dávat do jednoho pytle, ale že jsou zde ti, kteří terorismem trpí stejně tak, a to přesto, že jsou islamisty, že mají pákistánskou národnost. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/sila-srdce-2007-50.html ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mariane máte nějaký vzkaz pro pákistánský lid?....při téhle otázce by mnoho lidí propuklo v pláč a chtělo ze sebe vyřvat všechny svoje pocity. Avšak Mariane Pearl sedí před moderátorem klidná a odpovídá bez jakékoliv nenávisti k lidem, kteří její životní lásku zavraždili. A právě tímhle gestem má u mě velký respekt a hodně lidí by si z ní mělo vzít příklad. Před projekcí A Mighty Heart jsem si chtěl zjistit, kdožeto ten Daniel Pearl vlastně byl a jaký to byl člověk. Omylem jsem ale narazil na fotku, kde má svázané ruce a u hlavy zbraň. Hrdlo se mi v ten okamžik sevřelo a já si vzpomněl na větu, kterou Mariane ve filmu pronese: " Podívejte se on se na té fotce směje, dává mi najevo, že je v pořádku!" a opravdu úšklebek je patrný už při prvním pohledu. Nedokážu si představit jaké utrpení si Mariane prožila, protože jsem nic takového nezažil (a doufám, že ne), ale určitě je tahle situace tou největší překážkou, která může člověka za život postihnout. Mariane smekám.... ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

50% takhle silné téma by si zasloužilo zpracování, které ve vás vyvolá silné emoce, ale to se bohužel nekoná, místo toho se díváte na syrovou, velmi nudnou chaotickou podávanou, se spoustou nepřehledných jmen a postav, natočenou rozstřesenou ruční kamerou. Anjelina dokazuje, že role sexy hrdinek jako Lara Croft nebo paní Smithové ji sedi mnohem vic, v zaveru sice predvede ze umi poradne kricet, ale spis nez narek nad smrti manzela, to pusobi jako autenticka reakce, kdyz se dozvi, ze ji za tenhle film neda Akademie Oscara:) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Začíná a plyne zcela obyčejně, diváka se takřka nedotýkajíc. Obehraná písnička, jen další variace na téma islámských teroristů, dalo by se říci. Jenže pak přijde zvrat a v poslední půlhodině vám dojde, proč byla do filmu obsazena Angelina Jolie, a jaké že to poselství vlastně přináší. Připomíná nám, že o hrůzách té části světa, kterou se snímek zaobírá, je potřeba stále hlasitě hovořit a stále na ni upozorňovat. Mám totiž ten pocit, že jen absolutním spojenectvím celého zbytku normálně smýšlejícího světa by se podařilo toto peklo uhasit a ďábly vymítit. Zážitek z filmu by byl o to hlubší, kdyby i přes svou výjimečnost Angelina na obrazovce nepůsobila jako pupek oceánu, a kdyby její dabing ve verzi, v jaké jsem bohužel měl tu čest film vidět, byl alespoň o fous lepší než prachmizerný. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD bylo napsané, že je to poutavé a velmi dojemné a že se od toho neodtrhneme. Já tedy říkám, že to není ani jedno ani druhé, což je škoda, protože událost, která je podstatou filmu, je jistě velmi silně emotivní. Tady to bylo bohužel podáno téměř jako dokument, sled událostí, rozhovorů, telefonátů a v tom se jakékoliv emoce dokonale ztratily. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je adaptací knihy "A Mighty Heart: The Brave Life & Death of My Husband Danny Pearl" od Mariane Pearl. (HappySmile)
  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama