Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechcel som verit podla tychto slabych hodnoteni, ze by bol ten film naozaj az taky slaby, ale po zhliadnuti filmu musim uznat, ze reziser to nenatocil tak, ako by som si zelal alebo predstavoval. Nie ze by som bol lahostajny voci unosu Daniela Pearla, ale patranie po teroristoch a spravanie sa celkovo vsetkych postav ma nedokazalo vtiahnut do deja, alebo to bolo jednoducho nudne. Skor som ocakaval, ze ukazu samotneho Daniela v zajati teroristov, ale tvorcovia neukazali vobec nic, alebo len to, co je uz zname z medii. Jedine na konci filmu boli chvilu emotivne sceny, ale inac nic moc, co je skoda... 19.09.2008 _______ Angelina Jolie - (Mariane Pearl) +++ Dan Futterman - (Daniel Pearl) +++ Archie Panjabi - (Asra) +++ Will Patton - (Randall Bennett) +++ Hudba: Harry Escott, Molly Nyman +++ Producenti: Brad Pitt, Andrew Eaton +++ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma určitě silné a bohužel stále aktuální. Ale mě chyběla vygradovaná naléhavost a emoce. Film mi přišel až příliš rutinní a všechno se dělo jen tak mimochodem. U podobných záležitostí chci, abych, i přes jasný konec, bezděky věřil, že to dobře dopadne. To tady nešlo ani náhodou. Stejně tak se nedalo uvěřit projevu Angeliny Jolie. 30% ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

To, že Angelina Jolie přestala špulit rty i prsa, je asi nejvýraznější prvek Síly Srdce. Winterbottomovi se dostal do rukou bezesporu silný a zajímavý příběh, obsahující spoustu emočních zážitků a vypětí. Ty se ovšem ze scénáře téměř vytratily. A není to chyba Angeliny, jejíž minimalistický výkon vyobrazuje Marianne jako silnou a odhodlanou (pro někoho možná chladnou) ženu, kterou byla a není to chyba ani stavby scénaře či dialogů. Tak čí? Možná potom měli tvůrci pátrat dřív, než po Danielovi. Ačkoli je Síla natočena svižně, vzdušně a nehollywoodsky až dokumentárně, šedý sled rozhovorů, telefonátů, flashbacků a zmatených nočních honiček nezachrání od celkového zklamání ani dojemné finále, kde dostaly emoce konečně šanci dýchat. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

50% takhle silné téma by si zasloužilo zpracování, které ve vás vyvolá silné emoce, ale to se bohužel nekoná, místo toho se díváte na syrovou, velmi nudnou chaotickou podávanou, se spoustou nepřehledných jmen a postav, natočenou rozstřesenou ruční kamerou. Anjelina dokazuje, že role sexy hrdinek jako Lara Croft nebo paní Smithové ji sedi mnohem vic, v zaveru sice predvede ze umi poradne kricet, ale spis nez narek nad smrti manzela, to pusobi jako autenticka reakce, kdyz se dozvi, ze ji za tenhle film neda Akademie Oscara:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jak jsem někde četl, Daniel Pearl prý ve skutečnosti nebyl žádný svatoušek a coby novinář údajně rýpal do všeho, co se mu zdálo třeba jen trochu ožehavé, byl příliš ambiciózní a občas i arogantně umíněný. Nevím, co je na tom pravdy, ale myslím si, že takový nicnetušící Mirek Dušín, jakého nám ukazuje Síla srdce, takový naivní zvědava, který se i přes všechny novinářskou praxí nabyté zkušenosti nechá vlákat do pasti, to snad být nemohl. Pokud ano, je mi jeho ženy zpětně líto ještě o něco víc, neboť si nevzala nijak obezřetného muže, ale troubu, který se vlastně sám připravil o život. Ale zpátky k filmu. Není zrovna dobrý a bohužel je i dost jednostranný – nejvíce mi v něm chyběla reakce na to, jak zatvrzele odmítaly USA splnit požadavky únosců (nebo o jejich splnění pouze přemýšlet) a jak na to reagovala americká veřejnost. Scénář je vůbec dost podivně psaný, až se mi zdálo, že v něm úplně chybí emoce, ovšem Angelina Jolie dělá, co může a obzvlášť v závěru, kdy se dozví o manželově smrti, přehrává tak moc, až je uvěřitelná. Kromě scénáře nestojí za moc ani režie a hudba, pochválil bych jen sympatickou herečku Archie Panjabi. Dvě a půl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)
  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)

Reklama

Reklama