Reklama

Reklama

Interview

  • USA Interview (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny briskního konverzačního dramatu, které v roce 2007 režisérsky vysekla herecká hvězda amerického nezávislého filmu Steve Buscemi, jsou dva lidé, kteří by k sobě za normálních okolností pravděpodobně nikdy nenašli cestu. On je zatrpklý ostřílený novinář, který už si všechny kariérní vrcholy prožil, a proto nyní musí psát podřadné články o ještě podřadnějších tématech a lidech. Ona je pak mladá, půvabná a obletovaná televizní hvězdička, která sice nic nedokázala, ale i tak se může vyhřívat pod paprsky slávy. A společně mají udělat rozhovor. Jejich vztah je tedy čistě pracovní. Jenže pak se mezi ně vkradou emoce, které původně rutinní džob kardinálně promění ve slovní zápas o nadvládu a vítězství v povrchním osobním klání, kde jde místo cti spíš jen o hrdost a uraženou pýchu. A čím více během večera napětí eskaluje, tím více si obě strany začínají uvědomovat, jak slepě jeden o druhém doposud přemýšleli. V remakeu slavného nizozemského dramatu z roku 2003 Interview podle van Gogha, mimochodem též uváděného na kanále Cinemax, excelují Steve Buscemi a stále nadějnější hollywoodská star Sienna Millerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Jordan 

všechny recenze uživatele

moje sklamanie pramení asi z toho, že som čakal oveľa viac a navyše niečo celkom iné (a to i napriek tomu že som vedel, že celý film sa budú v jednom byte rozprávať Buscemi s Millerovou - v tom problém nebol); prvá polovica má milý humor, Buscemi je výborný režisér a vynikajúci herec (a nielen vedľajších rolí!), Sienna je dobrá herečka a navyše kočka (ach, keby som s ňou bol zavretý v noci sám v jej byte, asi by film, ktorý by z toho vznikol, nebol veľmi podobný Interview . . . ) lenže scenár, ktorý sa celý čas uberá celkom zaujímavým smerom (no v druhej polovici už vyžaduje niečo "vážnejšie", zvratové, prekvapivé no dôležité) zrazu skončí akýmsi podivným "hraním" sa na "prekvapivú" pointu, ktorá z oboch hrdinov, ktorí sa vyše hodiny snažili nabrať sympatie a zapáčiť sa nám, robí totálne nesympatické svine a uhrá film do totálne neosobného "outu". Veľmi ma to mrzelo - aj keď na druhý deň po zhliadnutí (a po veľmi urputnom premýšľaní nad filmom) som dospel k záveru, že TOTO asi bol zámer a téma a teda Buscemi dosiahol, čo chcel - lenže ja som asi čakal inú tému, inú pointu, iné "posolstvo" než len to, že novinári a celebrity si navzájom skrátka nedôverujú a že nič, čo sa o nich povedia či dokonca čo o sebe povedia sami, nie je pravda a že už nedokážu milovať, dôverovať . . . takže vzniklo buď geniálne dielo presne sledujúce svoj zámer a isté vo svojej téme - IBAŽE sa so mnou mierne minulo, pretože som čakal iné (aj keď, priznávam, možno menej pravdivé - a preto zrejme menej bolestivé) rozuzlenie, alebo vznikol film, ktorý si až do konca sám nebol istý tým, čo chce povedať a ako z toho vykľučkovať, čo z neho hlavne v závere cítiť . . . tak neviem, asi si to budem musieť pozrieť ešte raz a hlavne si to s niekym poriadne vyargumentovať :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V životě si každý čas od času a někteří docela pravidelně nasazujeme masku a hrajeme své role. Tenhle film je o střetnutí dvou hráčů, novináře a mladé herečky, kteří se snaží hrát své role a uhrát co nejlepší výsledek. Interview je film, který patrně má divadelní předobraz, protože celá zápletka je ideálně vystavěna pro divadelní prkna. Jestli stojí za to Interview vidět, pak je to díky obsazení, protože Sienna Miller i Steve Buscemi se hodí do svých rolí jak typově, tak svým výkonem a propůjčují celé zápletce relativní hodnověrnost, protože scénář té hodnověrnosti zrovna moc nenabízí. Je to příliš vykonstruované a jednání obou aktérů jsou afektovaná a jejich strategie překombinovaná. Už jen to, jakým způsobem se novinář dostane do bytu nedostupné hvězdičky, moc spoléhá na scénáristický konstrukt, protože v reálném životě by ona nabídka nepřišla. Celé je to prostě hříčka s vyšperkovanými dialogy, která je vystavěná na efekt pro oko a ucho diváka, než jako příběh z reálného života. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Fantastický Steve Buscemi v roli cynického reportéra, který dostal za úkol udělat rozhovor s hereckou hvězdičkou. Původně nenápadná konverzačka začne nabírat grády až k vzájemné "zpovědi" obou aktérů a překvapivému závěru. Krásná Sienna Miller má můj obdiv, stejně jako Steve, který kromě hlavní role zvládl i režii. Povedený kousek. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po nekolika silnych dramatech a jednom nechapavem Mulholland Drive jsem potreboval neco u ceho vypnu, ale nechtel jsem zadnou druhoradou komedii a dlouho jsem nevidel zadnou konverzacku, proto jsem sahnul na komornejsi Interview, ktere je perfektne napsane, zahrane a odtocene. Steve si nevzal zadne velke sousto, takze to zvladnul bez problemu, ale ma se stale co ucit, pokud si chce brat vetsi kousky. Co se tyka hrani, opet byl divnejsi nez divny :)) Nejvetsim prekvapenim byla ale stejne Sienna Miller, ktera je nejen krasna ale i dobra herecka. Nakonec jsem si nechal scenar, ty brilantni obraty a zaver me donutili dat plny pocet, ale uplne ciste to neni. Rozhodne jedna z nejlepsich konverzacek! 9/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě zcela normálí konverzačka, která je tak akorát dlouhá, aby nezačala příliš nudit. Buscemi i Miller jsou dobří, i když nikterak nevyčnívají. Intelektuálové, cinefilové a jim podobní si film nejspíš celkem užijou (na 4 hvězdy), těm ostatním ale nemá celkem nic moc co nabídnout a nemá proto cenu jít nad 3 hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Fanoušek, který chce po Pierrovi autogram se jmenuje Theo. Jako režisér předlohy. (don corleone)
  • Katja Schuurman se ve filmu mihne jako žena, která vystoupí z taxíku skoro na konci filmu a málem vrazí do Pierra. (don corleone)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama