Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tá kurva Boleynová!" vraví sa v Kráľovnej Alžbete, a to je kľúčové. Než však nastane zábava s "kurvou Annou Boleynovou", treba pretrpieť dobrých 40 minút s "ťuťkou Annou Bolyenovou a ešte väčšou ťuťkou Mary". Matný sled malebných obrázkov (krajiny a ústredných dvoch sexíc) vás môže ľahko učičíkať a odradiť od ďalšieho sledovania. Lenže potom sa Portmanka vráti z francúzskeho exilu, na krku sa jej blýska veľké zlaté B (ako "Bitch"), a odrazu vypukne takmer strhujúci intrigánsky thriller, ktorý sa (už len pre oduševnené nasadenie Natalie) určite oplatí vidieť. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento prequel k ELIZABETH :-) je príjemná kostýmovka so silným potenciálom. Nevyužitým potenciálom. Postavy sú zaujímavo načtrnuté, ale udalosti bežia príliš rýchlo a nestihnú vytvoriť atmosféru, ani dostatočné súcitenie s hrdinami. Je pravda, že zakopnutia tohto filmu vidno hlavne kvôli dvom skvelým filmom o Alžbete - keby nebolo ich, asi by som sa bavil viac. Ide však o seriózny film, s hercami, ktorí aj na malom priestore dokážu povedať, že na pozadí rozprávaného príbehu sú ľudské emócie... Čo na tom, že napr. Eric Bana má priestor len na tri herecké výrazy... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,814,957Tržby Celosvetovo $77,713,866Tržby za predaj DVD v USA $8,218,921 //počet predaných kusov 498,171║ Malá komorná dráma, ktorá po pomalšom rozbehu, kde sa príbeh len z ľahka hrá sa divákom a necháva ho v kľude prežívať rozmary Boleynových dievčat na kráľovskom dvore, postupne vybaľuje z ponúknutého príbehu o prehnanej láske ku kráľovi Henrymu silné tromfy, ktoré postupne vo svojej sile vyznejú samým záverom filmu, kde príde na skutočné sekanie hláv za oddanú lásku ku kráľovi. /videl v kine: 80%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První dvě série Tudorovců zhuštěné do dvouhodinového historického dramatu, které by se mohlo dmout pýchou na televizní obrazovce, nikoliv na velkém plátně. V místy zbytečně roztahaných Tudorovcích jsou všechny ty spletité intriky na královském dvoře alespoň o (podvazkový) řád šťavnatější. Nejen co se týká (zde velmi decentních) erotických scén. Filmu v první polovině chybí také spád, jenž kompenzuje jeho nadbytkem v polovině druhé. Náhle střihy o několik měsíců vyvolávají dojem uspěchanosti. Není-li Králově přízni přáno spočinout mezi mnoha nadbytečnými doplňky výuky dějepisu, pak zásluhou lákavého hereckého obsazení. V duchu nastíněné idey o tom, kdo vlastně mění dějiny, mu jasně dominují ženy. Dospělé, rozumné a cynické (Kristin Scott Thomas, Ana Torrent) i mladé, naivní a věřící v moc svých vnad. Hru Nataliiných „vím víc než ty“ očí a Scarlettiných plných rtů trochu bezmocně sleduje Eric Bana, okolo něhož by se mělo všechno (a všechny) točit. Ale třeba měl pravdu André Maurois, když pravil : „Neexistují nebezpečné ženy, jsou jen slabí muži.“ 70% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Morien, elle, SeanLSD ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měl strach, že půjde jen o nudné kostýmní drama, ale stejně jako třeba The Duchess mě Králova přízeň velmi mile překvapila. Herecké výkony byly sázkou na jistotu (navíc moje oblíbenkyně Natalie s Scarlett v jednom filmu), a to i ve vedlejších rolích. Dalším kladným bodem byla jistá zábavnost, jak se pomocí nejrůznějších intrik předháněly potencionální milenky krále. A ke konci to už bylo docela nesmlouvavé drama, i když ne všichni dopadli špatně. Pěkné 4*, spokojenost. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Vo filme bol prvým dieťaťom Mary Boleyn (Scarlett Johansson) chlapec. V skutočnosti to bolo dievča menom Catherine. Mary porodila syna Henryho niekoľko rokov po narodení Catherine. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 2008 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Vo filme je uvedené, že sa Anne Boleynová (Natalie Portman) sobášom s Henrym Percym (Oliver Coleman) stane vojvodkyňou z Northumberlandu. Tento titul však vtedy neexistoval a vznikol až za vlády Henrichovho syna Eduarda VI. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama