Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené vztahové drama, které nám popisuje trnitý osud sester Boleynových. Náboženské i politické situaci "tudorovské" Anglie se věnuje jen okrajově a vypichuje jen ty rysy doby, které mají na příběh sester výrazný vliv. Ze začátku je to ten rodinný, kdy se Annu otec a strýc snaží dostat do královi postele pro získání jeho náklonnosti a zvýšení společenského postavení. Později je to vliv pobytu u královského dvora, který množstvím intrik a zrad v kombinaci se sesterskou rivalitu nahlodá jejich vzájemné pouto. Situaci si ovšem komplikuje i sama Anna, po té co se vrací z francouzského exilu s nejvyššími ambicemi - stát se královnou. Všechny postavy jsou velmi uvěřitelné díky kvalitním hereckým výkonům, přičemž dominuje ten Nataliin. Anna totiž prochází několika zásadními změnami, od křehké, naivní a citlivé dívky, přes cílevědomou manipulátorku, která si jde za pomocí intrik a na úkor sestry za svým cílem, po oddanou, ale nešťastnou manželku, která se jen zoufale snaží vyhovět králově touze - dát mu syna..aby nakonec pocítila na vlastní kůži, že králova přízeň je vrtkavá... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Taká otázka: Koho napadlo, že by Chadwick mohol zvládnuť takto veľký projekt?? Televízny režisér možno, ale režisér Ríma, Tudorovcov alebo Hry o tróny a nie toto. Historická dráma o sexe, so Scarlett a Natalie, to mohol (a mal) byť kult a je to iba limonáda. Cudná limonáda s minimálnu ochotou pritlačiť na pílu, pričom si to látka vyžadovala. Pri všetkej objektivite, odmyslite si že každú nepodstatnú rolu hrá nejaký známy herec a čo vám ostane? Červená knižnica. Koniec to potom trochu zachraňuje (byť je ľahko predvídateľný), ale nudu z dvojhodinového sledovania prázdneho uslzeného príbehu o intrigách jednej šlapky, rozhodne nevynahradí. PS: Obsadiť ústrednú duo do spoločného filmu bol vynikajúci marketingový ťah, uznávam, lenže sú obsadené opačne. Ich výzor, vystupovanie, imidž aj celá ich kariéra hovorí o tom, že Natálka je neviniatko a Scarlett vamp. Divný casting. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opět se ukázalo, jak jsem neznalá historie a ano vím, měla bych se za to stydět. Stydím, ale zase mám obrovskou výhodu, protože mě v tomhle filmu neštvou nesrovnalosti, nechybí významné osobnosti a nějaké historické události, které vyvolaly právě tyto královy avantýry, mi požitek z filmu nijak nekazí. Proč?? Páč jsem o tom, do konce filmu a následnému přečtení na wikipedii, téměř nic nevěděla… Vidíš maminko, jak jsou filmy užitečné :o) Smekám před hereckým výkonem Natalie Portman, ač jsme ji díku její roli půlku filmu nepřála nic hezkého, závěrem mě úplně dostala. Opravdu mi nezbývá než děkovat Bohu a svým rodičům, že se rozhodli mě zplodit v době, kdy o své budoucnosti a svém partnerovi můžu rozhodovat sama a nemusím se bát, že by mě král nechtěl, když nebudu čistá. No holt všichni nemáme na drahý sprchový gel, jako lid od dvora! :o) Nejenže mi film opět malinko otevřel očka, opět mě lehce zavedl do historie, kde (ač chcete nebo ne) není tak důležité, zda se pevně drží historické linie, ale kde se snaží zaujmout, ukázat a připomenout dobu, která byla a která nikdy nebude zapomenuta. A detaily si přeci v dnešním 21. století můžeme přečíst na internetu? No nemám pravdu? Takže se prosím Vás, nechte unášet krásným hereckým obsazením, prvotřídními kostýmy a příběhem plný intrik, zrad, smrti, odpuštění a „lásky“ :o)) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Trošku se divím, že má tento vpodstatě velmi dobrý film na CSFD takto nízké hodnocení. Sice předkládá již několikrát zfilmovanou látku, aniž by se pokoušel o nové, originální, pojetí, ale jinak v ničem neselhává. Hned s prvními titulky je znát, že na kostýmech a výpravě se nijak nešetřilo; obě hlavní protagonistky jsou skvělé (a byť mám jinak raději Scarlett Johansson, musím podotknout, že největší pozornost poutá vynikající Natalie Portman - ovšem je to dáno i její lehce zápornější rolí), hudba v hlavních scénách také funguje. Film nabízí přesně to, co od klasického historického filmu divák očekává a to je dobře - novátorské přístupy neznamenají automaticky tu správnou volbu. Problém nastává asi opravdu jen v cílovém publiku, které bude "Králova přízeň" těžce hledat - pro jedny příliš "mainstreamové", pro druhé zase příliš "art". Já osciluji někde uprostřed...a proto plně spokojené 4* ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Vo filme kráľ Henry (Eric Bana) spomína, že pozná, čo je to byť druhým v poradí medzi súrodencami, no nie je to dovysvetlené. Jeho prvá manželka, Katarína Aragónska (Ana Torrent), bola pôvodne zasnúbená s jeho starším bratom Arthurom, vydala sa za neho v roku 1501, no o pár mesiacov Arthur zomrel a Katarína sa vydala za Henryho. To sa stalo potom aj sporným ohľadom budúceho anulovania manželstva, keďže Henry chcel využiť starozákonný text, podľa ktorého by bola Katarína sobášom s jeho bratom jeho sestrou a tak by bolo manželstvo nezákonné. (Arsenal83)
  • Náhrdelník s perličkami ve tvaru "B" skutečně dle dobových portrétů Anna (Natalie Portman) nosila. (Kikimora2001)
  • Film zobrazuje Katarínu Aragónsku (Ana Torrent) s tmavými vlasmi a olivovou pokožkou. V skutočnosti mala Katarína gaštanové červené vlasy a svetlú pleť. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama