Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín zasiahla nevídaná vlna horúčav. Tristo kilometrov juhozápadne zničí úrodu na poli krupobitie a na vrchole stromu objavia mŕtvolu roľníka. Pre miestnu políciu je jeho smrť veľkým otáznikom, no nie pre meteorológa Mathhiasa Koeberlina, pretože tento fenomén videl už niekoľkokrát v USA. Je možné, aby sa tornádo vytvorilo aj na území Nemecka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

animaxis odpad!

všechny recenze uživatele

Takových filmů jsem viděl tisíce a už mě to vážně nebaví.Postup při takových filmech je ten,že nejdříve všichni žijí běžný život.Pak si frajer u počítače všimne že se blíží abnormální bouře a pak se konečně děje to na co všichni čekáme.Z bouře se stane obří tornádo i když je to v takové rychlosti fyzikálně nemožné a všední život se mění v peklo při němž uvíznete i ve výtahu.Po filmu 2012 už dávám těmto filmům pravidelně odpad,alespon dokud z tornáda neudělají mlhu nebo jen obří bouři.Bylo by to logičtější a nebyl by tam jen řev ale i tajemnější atmosféra než v zaseklém výtahu! ()

NikoKovac odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy mají většinou stejný scénář v tom, že nějakej chlápek, co vystudoval meteorologické jevy v zahraničí, se vrátí a náhodou kdesi na monitoru najde hrozící nebezpečí. Nikdo mu nejdřív nevěří, ale jak to nastane, tak ho všichni prosí o pomoc. Tornádo/hurikán/tsunami/zemětřesení/sopka/godzila (dosaďte dle libosti) pak zničí všechny známé památky ve městě, ale nakonec to v poslední chvíli ustane, všichni hlavní přežijí a konec. To i Titanic je katastrofičtější než tyhle slátaniny. Možná by stálo za to natáčet katastrofické filmy jen podle skutečných událostí a nevymýšlet si obrovská tornáda v Německu, velkýho dinosaura v USA nebo sopečné činnosti bůhví kde na světě. Pak to totiž vždycky bude končit hodnocením "odpad!". ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak chytrý, jako postavy, které se před tornádem jdou schovat do široko daleko nejvyšší budovy. Americké katastrofické filmy jsou špatné, ale Německá snaha je napodobit dává celému filmu ještě pověstnou třešničku navrch. (a to ty amíci ještě často do filmu napasují sličnou modelku, ale Němci nemají, z čeho brát->Heidi Klum byla asi mimo město:)). Snímky, které se v Česku strkají do primetimu a jsou na ně minimálně týden velké upoutávky jsou tak nehorázně hloupé... ale co čekat v zemi, kde je nejúspěšnějším seriál o gynekologii, o frekvenčním pásmu a s německou dálniční jednotkou, co si hraje na americký kovboje. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal jen proto, že hlavního hrdinu zde hrál chlápek z filmu "Záhada vyvoleného", což byl chvílemi celkem slušný dobrodružný film (na německou tvorbu rozhodně), který ale zazdil poměrně pitomý scénář. Zde to také není se scénářem moc valné, Němci asi viděli nějaký film jako je "Twister" a řekli si, že si natočí svoji vlastní verzi, i když zde pro to nemají prostředí. Myslím, že u tohoto filmu je 2x90 minut naprosto zbytečných. Scény s tornádem jsou celkem dobře udělané a když to člověk bere s nadhledem, tak to má napětí a dá se na to koukat, ale jak tam nebyla nějaká akce a jen se o něčem žvatlalo, tak to byla jen nuda, nuda, nuda a dialogy jak z německého seriálu typu "Stefanie". Radikální ořez na jeden celovečerní film by bohatě stačil. Samozřejmě, že většina postav působí klišovitě a směšně, ale to jsou prostě Němci. No, byla to vlastně blbost, ale zase ne taková, že by to člověku moc vadilo. Relax na jedno zkouknutí. Dvě hvězdičky za ta tornáda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle nemecky tornado neni zas tak nejhorsi je treba vzit v potaz ze nemci maj prachy na slusny triky takze bejt to jenom o tornadu dal bych i tri co mne ale nudi jsou prave takovyto trihodinovy televizni spektakly kde se ovsem dve hodiny jenom zvani samozrejmne ze twisterovi to nesaha ani po kotniky ale v ramci zanru a hlavne v zaplave vsech tech nicivych vetrnych atomovych a podobnych tornad asi druha nejkoukatelnejsi zalezitost ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Berlíně v Německu. (willy1)

Reklama

Reklama