Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

cure 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film so Sophie. Na veľkú romantiku moc nie som, ale toto ma pred rokmi dostalo podobne, ako jeden tiež zabudnutý filmík "Dvaja na lásku". Ako píše gouryella "po kolikate uz ten samy pribeh". Takmer všetky možné témy už boli vo filmoch spracované a niektoré sa opakujú stále a opakovať sa budú. Ide o to, ako je to nakoniec natočené. A toto je natočené veľmi príjemne, uveriteľne, francúzky a tak to mam rád. Sophie má výborného partnera vo Vincentovi Lindonovi a obaja hrali ten svoj vzťah veľmi veľmi prirodzene. Dialógy a scénar mali hlavu a pätu, žiadne slzy naviac. Bolo aj troška erotiky, troška srandy a celé to bolo zabalené do príjemnej muziky od Vladimira Cosmu, ktorý sa vo svojom obore vyzná takmer ako Ennio Moriccone (tento pán je ale úplná špička). Vo svojom žánry to je u mňa v top3 a teda za 5 hviezd (95%). ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Film iduci na nervy! Tak na 2* a nebyt Sophie Marceau tak ani na tolko. Tretiu * pridavam za bobrika - Sophiin bobrik zasluzi bonusovu * sam pre seba :D . A je to aj trochu skoda, lebo jedna sa sice o jedoduchu latku ale dala sa z toho vytrieskat aj nadpriemerna romantika. To by ten snimok ale nesmel posobit tak prestrihane, polovica dialogov by musela zasluzene skoncit v kosi a hudbu by nemohol robit Vladimir Cosma. Ten dodal asi len suflikove kompozicie, ktore v kazdom z jeho predchadzajucich filmov odmietli. Neviem k akej katastrofe by som tuto filmovu hudbu prirovnal... ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete dívat na film jen kvůli hlavním hercům, tak je to koukatelné. Pokud od filmu očekáváte něco víc než jen romantické plky, tak to ani nestahujte ani nevyhledávejte, protože vás odradí úvod, který je jak z videoklipu Wham! Last chrismas - totálně trapný. Nechápu, proč by se nemohli hlavní hrdinové setkat jinak. Stejně jako závěr: namísto aby se po zkoušce na sebe vrhli jako ve Flashdance, tak Valentýna odkvačí s kamarády a pak si uvědomí, že jí jaksi někdo chybí. Trapas... ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Studentka je příjemná komedie, ve které Sophie Marceau jistě potěší všechny své příznivce v roli dobře vychované, leč svéhlavé měšťanské dcerky. Autorka scénáře sepsala příběh podle osvědčeného vzoru Mejdanů a Claude Pinoteau ho lehkou rukou inscenoval. Klišé o emocionálním umělci na jedné straně a racionální intelektuálce na straně druhé je zasazeno do slušně vykresleného studentského a muzikantského prostředí. Kdo si chce tedy užít skoro dvě hodiny lehké filmové podívané, tomu Studentka jistě udělá radost. (06/1991, Iva Hejlíčková) ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme vyfúkne jeden kšeft hudobníkovi Nedovi (Vincent Lindon) akýsi Cosma. Ide o narážku na známeho skladateľa Vladimira Cosmu – autora soundtracku k filmu "Študentka" a mnohým ďalším. (cure)

Reklama

Reklama