Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když podle Prototypu byli Beatles lavinou, ve Francii válcoval parkety Vincent Lindon se svým keyboardem. Nedaří se hloubky, ale výšky ujdou. Alespoň tedy pokud jde o snahu vykreslit nějaký vztah a ten náležitě zdramatizovat. Osmdesátá v Paříži, vlaky o kterých se nám mohlo jenom zdát, a přepracovaná budoucí absolventka státní zkoušky s francouzské klasické literatury, která se musí líbit každýmu chlapovi. Sophie se nestyděla a protože ve Studentce byla ještě mladá, je na co koukat. I když ta romantika se tentokrát taková zvláštně kousavá a ubrečený konec nebrat. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Film iduci na nervy! Tak na 2* a nebyt Sophie Marceau tak ani na tolko. Tretiu * pridavam za bobrika - Sophiin bobrik zasluzi bonusovu * sam pre seba :D . A je to aj trochu skoda, lebo jedna sa sice o jedoduchu latku ale dala sa z toho vytrieskat aj nadpriemerna romantika. To by ten snimok ale nesmel posobit tak prestrihane, polovica dialogov by musela zasluzene skoncit v kosi a hudbu by nemohol robit Vladimir Cosma. Ten dodal asi len suflikove kompozicie, ktore v kazdom z jeho predchadzajucich filmov odmietli. Neviem k akej katastrofe by som tuto filmovu hudbu prirovnal... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný film, romanticko až umelecký, chýbal mi nejaký väčší presah celé to bolo o naháňaní sa dvoch duší, ktoré sa milujú a nevedia sa chápať, ale potrebujú sa. Taký žáner čisto orientovaný na jedno, na lásku, bez možnosti niečím prekvapiť. Už len kvôli Sophie sa ale prekoná každý chlap dopozerať to, nech už by mal z romanťárny akúkoľvek husiu kožu, zas tam totiž bola celá zoologická záhrada vrátane kôz a bobra. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"V osum večeře, v deset u něho, o půlnoci doma, zopáknu si Moliéra a Zolu a ve dvě jdu spát.." Tak nejen skvělé dialogy Daniele Thompson, ale zejména přirozené herecké výkony Sophie Marceau a Vincenta Lindona, kterým to prostě věříte od začátku do konce, dělají ze STUDENTKY jednu z nejkrásnějších milostných romancí filmového plátna 80. let. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Paríži, Dijone, Avignone a Méribel (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Vo filme vyfúkne jeden kšeft hudobníkovi Nedovi (Vincent Lindon) akýsi Cosma. Ide o narážku na známeho skladateľa Vladimira Cosmu – autora soundtracku k filmu "Študentka" a mnohým ďalším. (cure)

Reklama

Reklama