Reklama

Reklama

Šprti

Trailer

Obsahy(1)

Mnohokrát oceněný dramatik Alan Bennett (Šílenství krále Jiřího) přináší rozkošně vtipnou komedii o osmi nadšených talentovaných studentech a jejich touze dostat se na ty nejprestižnější britské univerzity. Na jejich další cestu životem je připravují dva naprosto odlišní učitelé - vypočítavý mladý kariérista a inspirativní starý výstřední profesor. Jejich tak protichůdné životní filosofie chlapce nutí, aby si uvědomili, jaký je skutečný smysl vzdělání a jak relativní hodnotu má štěstí a úspěch. Film vznikl na motivy divadelní hry, která získala cenu Tony a v hlavních rolích se představí původní herecké obsazení, taktéž oceněné cenami Tony. Film Šprti – to je poutavý, otázky vyvolávající a rozpustile vtipný pohled na historii, honbu za znalostmi a náhody života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu a českýho názvu to spíš vypadalo na komedii typu Prcičky nebo něco. To není pravda. Ale to neznamená, že to není blbost. Je to blbost, ale taková jiná. Kromě toho, že je to blbost o latentních homosexuálních sklonech, je to taky blbost plná intelektuálních keců a názorů. A to mě teda ani náhodou nebere. Líbila se mi tam jedna jediná scéna a asi dva jakž takž fórky. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá komédia s prostredia anglickej školy. Nehladajte tu ale tu ale podobné temy ako vidime v teen filmoch (prvy sex a podobne). ide tu skor o filmové adaptovanie jednej divadelnej hry od A.Bennetta. Je to skor konverzačný film, v ktorom sa len rozpráva a uvažuje,trochu v intelektualnom pohlade ako sme zvyknuty. je to film ktorý trochu vybočuje so súčasnej tvorby,ale odporúčam ho.[DVD] ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

NUda, nuda, nuda. Otřesní herci, otřesné zahráno. Strašný příběh, respektive o naprostem hovně. Je tam trošku přegejováno. Vedou se tam zhovadilé kecy, cituje se literatura a podobné hovadiny. Protpěl jsem to, ale je to otřes. Být v takové třídě, mlátím všechny hlava nehlava, včetně učitelů. Naprosto zbytečný film, který nic nepřináší a dějově je naprosto chudý )teda pokud tam někdo nějaký děj najde). ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Při sledovaní této "jakože komedie" jsem byl místy ve fázi, kdy bych tento film nejraděj vypnul...některá hluchá místa byla naprosto nudná, rozhovory probíhající dlouhé minuty o naprosto nezabavných prkotinách a nejhorší bylo, že tohle klábosení nevedlo k žádnému rozuzlení, nýbrž se opakovalo stále dokola. Spíš mi to připadalo jako divadelní hra s povednými hereckými výkony, řešící přijetí na prestižní školu. Zkousnul jsem to a ve výsledku to nebylo nejhorší.. [40%] ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Začátek? Tristní. Minimálně do třetiny jsem to chtěla vypnout. A pak se to nějak změnilo a ta fůra dialogů, filosofických, literárních, dějinných začala mít smysl a bavit a postavy mi přirostly k srdci a bylo tu pár úžasných vtipů a narážek a konec, ten mě pak dostal. Není to jednoduchý film, nedejbože jednoduchá komedie, je to pro "náročnějšího" diváka, když ale vydržíte, užijete si to. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama