Reklama

Reklama

Věznice Bangkok - hotel all inclusive

  • Velká Británie Real Bangkok Hilton, The
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 50 min

Střih:

Joseph Morris

Obsahy(1)

Sedm tisíc vrahů, násilníků a drogových dealerů se tísní ve vězení postaveném pro poloviční počet osob. Tady přežívali i dva pašeráci drog z České republiky, kteří měli to štěstí vrátit se po čase domů.  Vězení Bankwang praská ve švech. V několika posledních letech se počet vězňů ztrojnásobil, protože vláda tvrdě zakročila proti obchodu s drogami. Sedm tisíc odsouzených je nyní namačkáno ve vězení, postaveném původně pro poloviční počet trestanců. Jsou tu sérioví vrazi a muži, kteří se dopustili mnoha znásilnění. Ale většina vězňů je tu kvůli obchodu s drogami. V Thajsku jsou za to velmi tvrdé tresty: minimum je pětadvacet let, maximum doživotí nebo trest smrti. Vězení je proslulé – napsaly se o něm romány a natočily filmy, ale thajské úřady nikdy nedovolily vstup dokumentaristům, aby zaznamenali skutečný život za jeho zdmi. Až doposud. Štáb BBC prochází věznicí rozmlouvá s vězni a dozorci, sleduje chod tohoto děsivého zařízení. Ano tady, možná tady na té rohoži, v této cele spali i dva pašeráci drog z České republiky, kteří měli to štěstí a vrátili se po čase domů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U dokumentů já osobně hodnotím pouze obsah. Jen mě zaujalo, že říkali, že američani mají dohodu o vydávání vězňů. Po 8 letech v Thajském kriminále jsou převezeni do vlasti a tam si odsedí 2, 3 měsíce a jsou volní. Všichni ostatní zadržený cizinci jim to prý závidí. Kolik se dá v takovým pekle vydržet ?? Rok, dva ? Dávno před tím, jsem viděl pořad z českých věznic : ping-pongový stůl, televize, vycházky, atd. . No a čeští vězni si přáli, aby byli humálnější podmínky . Škoda, že tyto dva dokumenty nedávali po sobě. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem jedinečný dokument o (ne)dodržování lidských práv v bangkokské věznici. Štáb BBC se jako vůbec první dostal (legálně) s kamerou za zdi tohoto rozsáhlého vězeňského komplexu skýtajícího dočasný, nebo doživotní domov pro vrahy, znásilňovače, drogové dealery i lidi, kteří jsou zcela nevinní (v každé věznici se pár takových najde). Opomenut není morální pohled na danou problematiku. Doživotí za pašování extáze? Čili za zločin, který nikoho nestál život a je věcí diskuze, zda-li by někoho život stál? Být Američanem nejspíš se z toho vysekáte velmi snadno, ale vyhlídly Britů nejsou zdaleka tak nadějné. Osobně nejsem proti trestu smrti pouze ve výjimečných případech mnohonásobných vražd – a oč je horší kšeftování s drogami než obchody se zbraněmi, alkoholem a tabákem? Neměl by být trestán spíš vrah, nežli obchodník? Bezesporu zajímavé téma do diskuze, kterou tento dokumentární film kapku oživuje. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle basu bych přál všem těžkým českým vězňům-zločincům zažít na vlastní kůži alespoň rok! On by je ten humor brzo asi přešel! To by jim měli promítat každý den nějméně dvakrát denně jako povinnou součást jejich leckdy lázeňského pobytu se všemi těmi výhodami co zde u nás mají. Doufám že si naše vedení Českých věznic z tohoto dokumentu vzalo jisté ponaučení, jak by to asi mělo alespoň v nějakých směrech vypadat..? Kdyby? Jak to že to jde v konstituční monarchii a v rádoby demokracii ne? Za těžké drogy 30-40 let úplně běžné a to bez nějakých větších skrupulí! Guantanámo, Alcatraz i bývalou baštu v podobě známé pevnosti Boyard strčí lehce do kapsy.. Dokument skvělý až mě z něj všude po těle nepřijemně mrazilo..Brr hnusná představa! A ještě k tomu když uvážím? Být tam úplně za toho největšího chudáka, což ale u cizinců až zas tak velkým zvykem nebylo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z tak exkluzivního materiálu jednoduše nešlo udělat špatný dokument, protože tohle vězení je skutečný celosvětový pojem a v České Republice je v širším povědomí nejpozději od zatčení dvou českých drogových pašeráků. Ať už pohled na vězeňské prostory nebo záběry vězňů, vše působí velice autenticky a znepokojivě. Celkový dojem 80 %. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O vězeňském systému založeném na preventivním odstrašování potenciálních pachatelů. Drogoví dealeři jsou opravdu vrahové a doživotní cesty nebo popravy jsou pro zdraví společnosti oprávněné. Stejně tak jako nejvyšší tresty britským fašounům. Proto je Thajsko turisticky bezpečná populární země. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Thajsko je jednou z destinací, kde se chci určitě ještě podívat, stejně jako si rád dopřávám i all inclusive na hotelích (není to ale prioritou). Nicméně tomuto zařízení bych se určitě chtěl vyhnout velkým obloukem, stejně jako pašování či užívání drog. Tento dokument byl určitě zajímavý, nejen co se prohlídky nechvalně proslulého vězení týče. Co se délky trestů týče, to je na každé zemi, nicméně některé mi přišli dost uhozené a přísné. Stejně jako počet vězňů na jedné cele. U nás si můžou vězni pískat, v jakém si žijí luxusu za peníze daňových poplatníků – což samozřejmě nasere hlavně normální poctivé lidi. Znám ale ještě mnohem drsnější dokumenty… ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dokument já bych to tam nerozdýchal vůbec, obdivují bachaře že tam chodí beze zbraní a tak v malém počtu, co se týče trestu tak sou to brutální sazby bez pochybu vyděl sem i horší podmínky ale tohle není nic růžový ho taky. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Depresí prošpikovaný britský dokument k nám přichází v té nejpřirozenější podobě. Všechno je tu realistické a člověku se nabízí dvojí srovnání - jednak si může porovnat skutečnost s filmovou fikcí (co si budeme nalhávat, Shawshank je oproti tomuhle skutečně Hilton :) no a za druhé, jelikož se nám naskytla jedinečná příležitost náhledout za zdi jednoho z nejdrsnějších vězení na světe, můžeme jej porovnat s obdobným zařízením, nejlépe u nás. Filmařům se podařilo nemožné - přesvědčili vedení Bankwangu které svolilo k natočení tohoto unikátního dokumentu. Když se komukoliv z věznů zadíváte do očí, neuvěříte, že byl schopen někomu ublížit. Mimo místních je tu také skupinka evropanů, američanů a také černých afričanů - drtivá většina z nich odsouzena za pašování nebo dealování drog. Jsou to smutné obrázky naprosto zdecimovaných a zlomených lidí, kteří litují svých činů, ať už byly jakékoliv no k jejich smůle je na to už příliš pozdě. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Thajsko. Krajina krajina rozľahlých bielych pláží, hektolitrov chlastu, lacného sexu a ton drog. Brožúrka na hotelovom stolíku informuje o zmene pohlavia na počkanie, druhá o návšteve miestnej zoo. Zoo, kde nieje napísané "nekŕmiť exempláre!". Návštevníci si môžu dokonca s vybranými chovancami pokecať a vypočuť si ich príbeh, aký sú si všetci ľudia rovní. A teda je si z čoho vyberať. Vrah z Laosu, násilník z Kambodže, priekupník drog z Anglicka. Malý výber? vtom prípade prejdeme do pavilónu B. To sa nachádzajú naše najväčšie špecialitky. Tento sem už šialený prišiel, tento zošalel tu. Expozícia končí pri veľkej žirafe. Dnes sa asi úradníci vyspali do..hmm...žlta lebo neodklepli žiadnu popravu. Ešte však neboli na obede, takže čakáme. Celkovo rozpačité emócie víria v mojej hlave. Jednak som zástanca exemplárnych trestov, som zástanca aj trestu smrti, ale všetko by malo byť odpovedné závažnosti previnenia. Na druhej strane by sa nemalo 10 ročné odsúdenie zmeniť na rozsudok smrti v dôsledku prenosu infekcie od spoluväzňa ležiaceho 2 cm vedľa vás. Ak chcete páchať zločiny, páchajte ich radšej doma! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, který ukazuje, jak to chodí ve východních státech. Přece jenom u nás se s něčím takovým nesetkáme. Příšerné podmínky, přeplněné cely, špína a nemoci všeho druhu... To je jen zlomek hrůzostrašných skutečností, které se v těchto místech vyskytují. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Fráza ,,hotel all inclusive,,je pre väznicu Bangkok z určitej irónie.Bohužiaľ väznice akými sú Leopoldov alebo Valdice by takýto prívlastok sadol dokonale. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že spousta lidí byla vždy zvědavá, jak to vlastně chodí v oněch proslulých věznicích v Thajsku. Velice zajímavý dokument, který Vám pomůže udělat si o této tématice jasnější představu. Podle mě rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Snad se Majkl dostal uz ven.. Tresty neskutečné, možná by bylo vhodne takové tresty dávat i u nas, hlavně politikům..4* za hezký dokument! ()

Reklama

Reklama