Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

TomBar 

všechny recenze uživatele

Bábkový film nemá veľa konkurencie, preto aj moje hodnotenie je podriadené tomuto nedostatku. Napriek voľnejšej stupnici ;-) je však tento film zručne zanimovaný, postavičky sú veľmi svojské a výpovedné. Ide však o akúsi koláž poviedok, z ktorých niektoré sú svojím námetom lepšie či horšie. Súhlasím s názorom, že poviedka o Ploutvičkovi a Větvičkovi stojí nad ostatnými, ale globálne mi príde cela kompilácia ako sympatický počin. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Stylem tento soubor povídek připomíná tvorbu Adama Elliota (Mary a Max či Harvie Krumpet) se špetkou "něžné morbidity" typické pro Tima Burtona, ale jejich úrovně bohužel nedosahuje (na české poměry by se snad o nadprůměrném dílku dalo hovořit). Jinak hravým a nápaditým myšlenkám většinou chybělo nějaké větší dotažení. Samotná animace byla skvělá, jako jediné mi trochu vadily strnulé obličeje s jediným výrazem, ačkoliv musím uznat, že pomocí dalších gest a hudby byly emoce celkem umě vyjádřeny. 60%. ()

Reklama

MarekMotor 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen, že někdo sehnal prachy a pustil se do pokračování toho, v čem byl český animovaný film výjimečný, totiž do tvorby pro dospělé. Po výtvarné a ideové stránce je film spřízněn s vrcholy animované tvorby pro dospělé 80. let, tedy například s Bartovým Krysařem či krátkými snímky Jana Švankmajera, aniž by autor ztrácel na osobitosti. Snímek je to (jak tak koukám po ostatních komentářích) pohříchu náladový, nepříběhový, s velmi důležitou hudební a zvukovou složkou (hudbu složil Tadeáš Věrčák a povedla se mu). Zůstává proto pro mne jediným důvodem, proč nehodnotím pětihvězdičkově, přítomnost product placementu (kvazinovin Metro v první povídce). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo prevažuje, či to pozitívne alebo to negatívne. Stop-motion animáciu mám rád, česká sa vyznačuje detailami, ktoré si rád všímam (rozne drobné veci či iné drobnosti). So sympatičnostou postáv je to už horšie...ak to bol zámer, tak to bol zlý zámer. Aj poviedky sú kvalitatívne rôzne. Najviac sa mi pozdávala tá o odrezanom uchu, najmenej tá o živote v kaviarni. Škoda, že príbehy na seba nenadväzovali viac. Bolo by to zaujímavejšie. Hodnotenie: 55% ()

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Výtvarně naprosto perfektní, o tom žádná. Ale k čemu to je, když ve většině povídek chybí nějaký zajímavý děj nebo pointa. Takhle nám zbývá jenom panoptikum méně či více bizarních sekvencí (nedovoluji si to ani nazvat příběhem). Pochybuji, že bych si na mnoho z tohoto filmu za týden vzpomněl. V paměti mi tak nejspíš uvíznou jen části. Titulní Jedné noci v jednom městě s opravdu vynikajícím nápadem, závěrečný Džin, který v některých momentech připomíná až tvorbu mistra surrealismu Jana Švankmajera a možná Větvička a ploutvička, ale to je asi tak vše. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V první povídce si čte muž pražský deník Metro. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama