Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto loutkovému filmu nemůžu upřít, že se v něm dalo najít pár zajímavých momentů, nicméně s plynoucím časem v průběhu filmu jsem se víc a víc nudil a ztrácel jsem chuť na tento vcelku nepůvodní slepenec povídek, který vyloženě těží z úspěchu Fimfára. Má zaujatost ke konci snímku už byla taková, že jsem v něm v jistých chvílích viděl zkopírovanou Geriho hru od Pinkavy a dokonce - myšleno s jistou dávkou nadsázky - jsem v jedné postavě viděl okopírovaný vzhled záporňáka z animovaného seriálu Byl jednou jeden život... Možná jednotlivé povídky, ale jako celek mi Jedné noci v jednom městě nedávalo žádný smysl. Stačí vidět jednou... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Balej zmixoval několik povídek do prazvláštního loutkového-povídkového filmu. Bohužel výber povídek je z hodně velkého spektra. Nejpodařenější je Větvička a Ploutvička (dojemný příběh o přátelství, životě a smrti), ta se celkovým vyzněním do spíše temného filmu vůbec nehodí. Některé povídky jsou zajímavé maximálně zpracováním a hračičkářskou snahou tvůrců pohrávajících si i s těma nejmenšíma detailama (láhev od fernetu atd). Bohužel velkou část filmu jsem se nudil a čekal, až to zkončí a upřímně pochybuji, že si to někdy ještě vcelku pustím. Jan Balej je zajímavá tvůrčí osobnost, ale příště by se měl i vyřádit na scénáři a nejen na kulisách a loutkách. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který možná lehce poškozuje jeho neucelenost a nevyrovanost jednotlivých povídek. První povídka Ulity je dobrá (4*). Jen je škoda, že si Balej nepohrál s jednotlivými motivy trochu více. Je zde sice rozvedena psí kremace, ale ostatní dobré nápady (hajný, oslík) zůstávají jen na úrovni jednoduchého črtu. Druhá povídka Větvička a Ploutvička (5*) je geniální. Postavit námět na stromu a rybě funguje a v této pasáži i nejvíce vyniknou skvělé nápady, které jsou na toto téma nanášeny (květináče místo bot, ptačí budka atd.) Tento příběh je tak vydařený, že místy může i dojmout. Třetí povídka Jedné noci v jednom městě je nejslabší, ale rozhodně ne špatná. (3*). Je pro ni příznačné to pro celý film a to nevyrovnanost jednotlivých pasáží a také po skvělé předchozí povídce už tato tolik nevyniká. Po výtvarné stránce nemám co vytknout. Postavičky celého filmu jsou krásně a originálně provedené o prostředí ani nemluvě. Hudba sice občas zavání nekvalitními samply, ale tak už to dnes asi chodí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, hororová atmosféra, skvělá hudba i ruchy. Možná u těch prvních příběhů (Ulity) mohly být pointy než jen pocitová sdělení, možná ta směs nepůsobí sourodě díky Větvičkovi a Ploutvičce (i když jde o geniální povídku), ale povídka(-y) Jedné noci... s kavárnou, s opilci, skutečně kouzlo imaginace a nápadů. --- Český animovaný film je stále ve světě velký pojem, i když u nás se k němu chováme poněkud macešsky. A přitom zde (případně čeští tvůrci tvoří v zahraničí) vznikají zajímavé bijáky. Jedním z nich – a vřele jej doporučuji – je právě Balejův Jedné noci v jednom městě. Sestává ze tří samostatných filmů – Ulity vyprávějí o seznamování se mravenců s lidmi v jednom neobvyklém domě, Větvička a Ploutvička je skoro totální dada s mnoha zajímavými prvky, a konečně Jedné noci v jednom městě je sled vizí, co vše se skutečně v jednom městě v noci může stát. A všechny tři příběhy svědčí o autorově velké fantazii, kterou dokáže bavit a hrát si. Na DVD však najdeme jen málo věcí navíc. Zvuk je v pouhém DD 2.0, titulky samozřejmě žádné, protože ve filmu se příliš nemluví, a jako bonusy pouze ukázky originálních výtvarných návrhů (2:00) a trailer (2:01). Nějaký rozhovor s režisérem nebo pár záběrů z natáčení by určitě byly rovněž zajímavé. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je složen z několika příběhu, a jak už to tak bývá, jsou některé lepši a některé horší. První mini-série příběhů s názvem Ulity se odehrává uvnitř domu. Muž s cirkusem v němž účinkuje zdechlý hmyz (***), Lovec na číhané v obýváku (****), Věštec (**), Nevěrná manželka v psím krematoriu (***+), Osel jako král (*****) a "Kokainista"(****). Ulita bývá stočená a navíc už samo slovo může mít vícero významů. Tyto bizarní miniatury mohou připadnou divákovi jen jako potřeštěný autorský exhibicionismus, ale já tam našel přinejmenším pár zajímavých myšlenek a jednu otázku: Jak by vypadala moje ulita? Střední část , O Větvičkovi a Ploutvičkovi, je postavena ze čtyr episod (ročních období). Nápaditost příběhu je úchvatná nemluvě o skvělých vánocích (*****). Poslední třetinu povídkového filmu vyplňuje Jedné noc v jednom městě (****), Zastavený čas (**+) a Džin (**). V posledním příběhu jakoby přicházela únava ne jen na flamendry, ale i tvůrce, ale co by jste čekali po probdělé noci. Animace, design postav a hudba do sebe velmi dobře zapadá a tvoří pěkný celek. Protože jsem film bral jako soubor povídek tak mi nesourodost částí nevadila. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)
  • V první povídce si čte muž pražský deník Metro. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama