Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kriminálně soudní drama s relativně neotřelou zápletkou a skvělým sirem Tondou Hopkinsem. Mám jen pár výhrad: Ryan Gosling v této vizální úpravě by pasoval do role pubertálně nevybouřeného vysokoškoláka, co ve sportovní bundě balí roztleskávačky a šikanuje šprty; jako prokurátor mi prostě neseděl. Můj dojem se konstantně držel kolem 70% a nebýt toho zasraného posledního bloku reklam, kdy jsem jen "na chviličku" zavřela oči, věděla bych, jak to dopadlo a zda se přiklonit ke 3* nebo 4* - v závislosti na tom, zda egoduel vyhrál Gosling nebo Hopkins. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hopkinsovy scény jsou správně výživné i přestože poněkolikáté vlastně předvádí stále totéž a dostáváme další Hanibalovu vyriaci. Pořád to stačí a herecky filmu jasně vládne. Místo toho postava Rosamund Pike nemá žádnou funkci a její postava jen zbytečně natahuje už tak plytký příběh, ve kterém jde vlastně jen o to najít vražednou zbraň. Žádné jiné eso schované v rukávu režisér nemá a jde jen o to jestli se Gosling dostane Anthonymu na kobylku. Bohužel Fracture vypadá jako trošku dražší evropská televizní produkce. 60% ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Okamžik zlomu patří do mého oblíbeného žánru mrazivých thrillerů, které se inspirují v temné noir atmosféře. Sice nedosahuje kvalit legendárních klasik žánru, přesto patří k slušnému nadprůměru. Atmosféra je budována hudebním podbarvením, skvělou vizuální stránkou (jen pár scén se odehrává za normálního denního světla - většina však ve tmě, šeru, narušovaném jen světlem lamp či světlem pronikajícím skrze žaluzie nebo v kanceláři přesvícené zářivkami) a pomalým tempem vyprávění. Anthony Hopkinsovi mimochodem už asi hannibalskou nálepku nikdo neodpáře - natolik je opět ďábelský. Ryan Gosling mu pak zdatně sekunduje v postavě mladého arogantního právnického žraloka, kterého nový případ nakonec natolik pohltí, že se stane oním okamžikem zlomu v jeho dosavadním životě. Divácky atraktivní a inteligentní film, který nelze než vřele doporučit. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Gosling je fešák. Anthony mě pořád ještě dokáže vystrašit k smrti. Hoblit točí pořád stejně hezké obrázky bez výraznější hloubky. Scenárista vymyslel o polední pauze hrozně vychytanou fintu, ale už nevěděl jak jí rozepsat do dvouhodinového scénáře a tak musím tyhle drobnosti lovit ve filmovém soudním spisu, který se tváří o dvě ligy zábavněji a chytřeji, než mu přisluší. Nenechte se zlákat obalem a radši zabrouzdejte včerejší černou kronikou. Čeká vás víc vzrušení než v kině. (50%) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je vynikající, Hopkins jako suverénní bohatýr přímo excelentní a Gosling velmi uvěřitelný. Vrcholem filmu jsou bezesporu dialogové scény mezi dvěma zmiňovanými hereckými esy, které disponují velmi návykovým nábojem a skvěle říznými větami. Bohužel je základní stavba příběhu už trochu okoukaná a i když se z toho režisér po celou dobu snažil vybruslit přidáním nějakého nepředvídatelného a neobvyklého elementu, nepovedlo se mu to. Za ty náznaky nevšednosti které tu jsou si dovolím označit tento film za příjemně koukatelný. Nic nového však nečekejte. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Když na začátku vchází vyšetřovatel Nunally (Billy Burke) do Crawfordova (Anthony Hopkins) domu, Crawford poznamená: „Lots of vampires out there.“ („Venku se to hemží upírama“). Billy Burke hrál mimo jiné ve filmech známé upíří ságy Stmívání. (TaNya_)
  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno