Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Slušný právnický thriller, který ale rychle upadá v zapomnění, protože nenabízí nic zvláštního. Scény konfrontace Hopkinse s Goslingem jsou vynikající, zbytek pak už bohužel působí trochu jako vata. Celkově tedy silné tři hvězdičky především za zajímavou postavu Hopkinsova vraha, který si patřičně užívá bezmoc obžaloby. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hopkinsovy scény jsou správně výživné i přestože poněkolikáté vlastně předvádí stále totéž a dostáváme další Hanibalovu vyriaci. Pořád to stačí a herecky filmu jasně vládne. Místo toho postava Rosamund Pike nemá žádnou funkci a její postava jen zbytečně natahuje už tak plytký příběh, ve kterém jde vlastně jen o to najít vražednou zbraň. Žádné jiné eso schované v rukávu režisér nemá a jde jen o to jestli se Gosling dostane Anthonymu na kobylku. Bohužel Fracture vypadá jako trošku dražší evropská televizní produkce. 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Even a broken clock is right twice a day.“ Nafoukaný žalobce Gosling vs. vrah manželky Hopkins v Porsche Carrera GT. Oba berou Arogantin 3x denně po jídle, aby v Hoblitově až překvapivě vtipném thrilleru s chytrým scénářem měli dost síly na přetahování se lanem nad hranicí presumpce nevinny. Byl bych maximálně spokojen, kdyby slepá Lady Justice, tak jak to v životě často bývá, neměla perfektně kalibrované váhy a film skončil před garáží bezradného "Sporťáka Willieho". Ten očekávaný závěr pak už jen totiž nahrává dojmu, že by to poručík v pomuchlaném baloňáku vyřešil mnohem elegantněji.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins zabije svou manželku, přizná se, a přesto není bezprostředně odsouzen k x letům vězení – zní to příliš jednoduše, aby to nebylo zajímavé. Kdo má právo brát lidské životy? Co ho k tomu opravňuje? List papíru s podpisem a razítkem? Základní premisa je na celém filmu nejlepší. Přiměla mě pustit si jej, vydržet do konce a neusnout. Poměrně brzy se totiž Okamžik zlomu změní v prachobyčejné soudní drama. Mladý arogantní právník, který tráví večery v drahých barech a nerad prohrává vs. inteligentní vrah s dokonalým plánem. Nuda. Čekal jsem zamotanější změť provázků, za které bude scénárista tahat. Všechno je příliš jasné, na první pohled čitelné. Chybí zvrat. Ryan Gosling v hlavní roli z průměrného kvalitní film ještě udělat nedokáže. Anthony Hopkins ve vedlejší roli z průměrného kvalitní film už udělat nedokáže. Gregory Hoblit v roli nejdůležitější si s prostředím soudních síní již jednou potykal, přičemž Prvotní strach se poslouchal (ve smyslu vizuálním) o poznání lépe. Jeho druhé zdolávání téhož vrcholku mi přijde vcelku zbytečné. Kdyby se alespoň rozhodnul nepoužívat kyslíkové bomby… . 65% Zajímavé komentáře: imf, RAiken, Fr, honelnik ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)

Reklama

Reklama