Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že nejspíš půjde jen o další tuctovou nudnou duchařinu, kde největším ternem bude blikání světel, vrzání dveří, hraní na klavír a šepot – což je k vidění v každém tuctovém filmu. Tady se však tvůrci rozhodli hlavně ve druhé polovině zajít o něco dál a přestože nejde o nic světoborného, docela jsem se u tohoto filmu i bavil. Teror totiž začne nabírat na obrátkách, duchové jsou pěkně démonické bestie (dozvíme se i něco z jejich krvavé minulosti) a hlavně nejednají se svými obětmi v rukavičkách. Což taky příjemně ovlivnilo samotnou atmosféru, která ve druhé polovině skutečně začala nabírat na síle. Je však nutno podotknout, že ne všechny digitální efekty byli povedené, stejně jako rádoby „lekací scény“ a samotný závěr byl rovněž poněkud úsměvný. Co se hereckých výkonů týče, tak tady měli všichni značné reservy k tomu, aby se dali označit za velmi povedené. Dominic Purcell těžil hlavně ze své tehdejší popularity, přesto si nemyslím, že by byl nějak úchvatný herec a tak se svezl na vlně průměrnosti spolu s ostatními. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On mi byl sympatický už ten název, ale že to bude natolik povedená duchařina s mnoha originálními nápady a postupy, dost ucházejícími maskami a triky, která mě docela strhne, to by mě v životě nenapadlo. Ne že bych se chtěl pasovat do pozice nějakého zapšklého tradicionalisty a starého konzervativce pohrdajícího filmovým pokrokem a moderností, ale od horroru, který byl natočen v roce 2006 jsem toto opravdu ani zdaleka nečekal. Konečně digitální triky, které ve spojení se starou klasickou maskérskou prací, nebijí do očí a neshazují sami sebe a celý film obecně. Konečně film, u něhož tvůrci trochu mysleli (docela se mi líbilo přijatelně logické ztvárnění toho, že někdo mlátí ducha pěstí do ksichtu – tady to má opravdu logiku a není na tom nic nesmyslného). Zajímavé ženské postavy, jak hereckými představitelkami, tak celkovým dojmem, sympatický Dominic Purcell a konečně po dlouhé době film, v němž mi Tcheky Karyo výrazně nevadil. Konečně současný horror, který dokázal do moderního (trikově apod.) hávu navléknout klasickou osmdesátkovou atmosféru. Negativa by se samozřejmě dala objevit a zvýraznit (nad spektakulárním závěrem vám budou trochu škubat koutky), ale kdo by se tím zabýval, když vás celkově film strašně potěší? Kdybych měl vypsat deset nejlepších horrorů nultých let, snad by se tam The Gravedancers i probojovali, určitě to ale patří mezi ty nejlepší filmy, co jsem zatím z After Dark Horrorfestu viděl. Až mám chuť tu poslední hvězdičku přece jen přihodit. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je čistá zdržovačka, v ktorej sa režisér snažil vybudovať akési napätie... bezvýsledne. V tej druhej našťastie nastupujú fajnové lakačky, podporené podarenými maskami a v závere osladenou maniakálnou CGI sekvenciou. Za najväčšie mínus pokladám mdlého bezkrkého Dominica Purcella (ktorého mali popraviť v Prison Breaku a bolo by po starostiach). Slušná B zábava. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ježiš to zase byla píčovina jak svině. Ano je to nízkorozpočťák ale i ten jde snad udělat tak aby to byla aspoň trochu zábava a ne se hodinu a půl plácat ve sračkách s maximálně nesympatickejma hercema kde tomu korunu dává hlavně debilní manželka která je od začátku filmu připosraná JEŽIŠ JÁ SE BOJIM KLEPE SE NÁM VODOVOD, pak se rázem změní v drsoně POJĎ VEN A ROZBIJU TI DRŽKU TY KRÁVO aby se nakonec zase vrátila do její normální polohy UÁÁÁÁ HOLÝ ŠIIIIIIIIIIIIT HÉÉÉÉÉÉÉÉLP. Vepřová hlava z Útěku z vězení měla radši zůstat zavřená v base. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to pre mňa morbídnosťou a tou bola tancovačka a v tomto prípade skôr malá diskotéka na cintoríne a na hroboch.A potom sa začali diať divné a nadprirodzené veci.Herci z hereckého umenia veľa neukázali a boli fakt zlí a to hlavne mužské osadenstvo.Príbeh filmu bol zaujímavý a mal sebe aj kúsok originality a bavil ma aj keď bolo divné že zo všetkých hrobov si vybrali práve naj.psychopatov.Zato celkový dej bol taký sprostučký zaujímavý ale sprostučký.Preto sa mi zdá že scénar si to zjednodušil ale aj tak vie vystrašiť a navodiť tu správnu atmosféru.Aj triky boli na veľmi slušnej úrovni.Atmosféra bola silná a aj napätie sa dostavilo a to vo veľmi silnom stave.Ghost horory si pozriem ale nedá sa povedať.že by som bol ich fanúšikom ale tento bol z tých lepších.Masky boli podla mňa z tých horších.Tento film je inač premakaný a je tu všetko strach,napätie,triky presne to čo od hororu očakávam.Keby nebolo viacero sprostých scén a dialógovou,ktoré boli prisprosté hádam by som išiel aj na najvyššie hodnotenie ale nestalo sa tak. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Spln Mesiaca bol do filmu dodatočne digitálne pridaný. (beso74)
  • Lokácia stvárňujúca Parapsychologický inštitút bola pred natáčaním dlhé roky opustená, bez vody a elektriny. Aby sa tu dalo natáčať, štáb tu použil niekoľko veľkých generátorov. (beso74)
  • Mužom rozprávajúcim sa s Kirou (Josie Maran), keď sa prebúdza, je scenárista filmu Brad Keene. (beso74)

Reklama

Reklama