Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na hrob už se plivalo a tady se pro změnu na hrobě tančí. Nebožtíkům se to samozřejmě nelíbí a chtějí si to s tanečníky vyřídit i s úroky. První polovinu filmu táhne hutná atmosféra a čekání na zjevení zla v plné polní. Druhou půlku zabíjí nechtěně vtipný scény a na můj vkus přeplácanej až trapně fantasmagorickej konec. Jedno se filmu upřít ale určitě nedá. I přes poměrně stupidní námět film určitě nenudí. Slabší 3 hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On mi byl sympatický už ten název, ale že to bude natolik povedená duchařina s mnoha originálními nápady a postupy, dost ucházejícími maskami a triky, která mě docela strhne, to by mě v životě nenapadlo. Ne že bych se chtěl pasovat do pozice nějakého zapšklého tradicionalisty a starého konzervativce pohrdajícího filmovým pokrokem a moderností, ale od horroru, který byl natočen v roce 2006 jsem toto opravdu ani zdaleka nečekal. Konečně digitální triky, které ve spojení se starou klasickou maskérskou prací, nebijí do očí a neshazují sami sebe a celý film obecně. Konečně film, u něhož tvůrci trochu mysleli (docela se mi líbilo přijatelně logické ztvárnění toho, že někdo mlátí ducha pěstí do ksichtu – tady to má opravdu logiku a není na tom nic nesmyslného). Zajímavé ženské postavy, jak hereckými představitelkami, tak celkovým dojmem, sympatický Dominic Purcell a konečně po dlouhé době film, v němž mi Tcheky Karyo výrazně nevadil. Konečně současný horror, který dokázal do moderního (trikově apod.) hávu navléknout klasickou osmdesátkovou atmosféru. Negativa by se samozřejmě dala objevit a zvýraznit (nad spektakulárním závěrem vám budou trochu škubat koutky), ale kdo by se tím zabýval, když vás celkově film strašně potěší? Kdybych měl vypsat deset nejlepších horrorů nultých let, snad by se tam The Gravedancers i probojovali, určitě to ale patří mezi ty nejlepší filmy, co jsem zatím z After Dark Horrorfestu viděl. Až mám chuť tu poslední hvězdičku přece jen přihodit. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem z toho Evil Dead, ale necítil jsem z toho onu nadsázku. I tak jsou Gravedancers slušnou duchařinou, kde se na nic nečeká a probuzení duchové se začnou vztekat poměrně brzy. Což je samozřejmě dobře. Už méně dobře vypadají digitální triky a taky masky oněch duchů, o šíleném závěru, kdy se už režisér totálně utrhl ze řetězu, ani nemluvě. Přesto jej jako celek hodnotím kladně, už jen za fajn herce a taky výraznou hudbu. Jen kdyby namísto té zběsilosti raději přibylo budování stísněné atmosféry... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Existuje hodně lepších duchařin, ale ještě víc těch mizerných. Díky tomu se s Gravedancers stává nadprůměrná hororová záležitost. Při některých scénách je větší chuť se smát a atmosféra pokulhává také dost. Jenže tady je obrovská výhoda tempo, poněvadž od začátku má špičkový rozjezd. Poslední dobou jsem si zvykl na čekání minimálně do poloviny, ale tady jsem vše dostal už v prvních minutách. Herecké výkony nepovažuji za nejhorší, ale že by herci zářili, se také nedá říct. Divák by neměl čekat zázraky a bude rozhodně mile překvapen... 6/10 = 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není radno tančit na cizím hrobě. Může se pak totiž klidně stát, že dotyčné osoby stihne kletba, která probudí duchy zemřelých, kteří zrovna nepáchaly za života dobré skutky, a ti se následně začnou mstít. Nevinná rozlučka s mrtvým kamarádem se tak může změnit v peklo. Dost dobrý horor, který je originální, ačkoliv se to nezdá, má velmi sympatické herecké obsazení v čele s relativně neokoukaným Dominicem Purcellem a svůj kus si urval také výborný Tchéky Kario jako paranormální detektiv, ale zbytek také stál za to, nadmíru povedené efekty a fakt strašidelné duchy, je hodně napínavý, nepolevuje v tempu a má dlouhé finále. Střihač a režisér Mike Mendez mnoho pozoruhodného za svoji kariéru nenatočil, ale tohle je jedna velká hororová jízda, která šlape. Škoda jen, že nemá český dabing. Mé hodnocení: 100% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Po prvej nie príliš vydarenej scéne s mačkou - poškriabala Clare Kramer (Allison Mitchell) - boli zvyšné scény s ňou vyškrtnuté. (beso74)
  • Mužom rozprávajúcim sa s Kirou (Josie Maran), keď sa prebúdza, je scenárista filmu Brad Keene. (beso74)
  • Lokácia stvárňujúca Parapsychologický inštitút bola pred natáčaním dlhé roky opustená, bez vody a elektriny. Aby sa tu dalo natáčať, štáb tu použil niekoľko veľkých generátorov. (beso74)

Reklama

Reklama