Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

kingik 

všechny recenze uživatele

Není radno tančit na cizím hrobě. Může se pak totiž klidně stát, že dotyčné osoby stihne kletba, která probudí duchy zemřelých, kteří zrovna nepáchaly za života dobré skutky, a ti se následně začnou mstít. Nevinná rozlučka s mrtvým kamarádem se tak může změnit v peklo. Dost dobrý horor, který je originální, ačkoliv se to nezdá, má velmi sympatické herecké obsazení v čele s relativně neokoukaným Dominicem Purcellem a svůj kus si urval také výborný Tchéky Kario jako paranormální detektiv, ale zbytek také stál za to, nadmíru povedené efekty a fakt strašidelné duchy, je hodně napínavý, nepolevuje v tempu a má dlouhé finále. Střihač a režisér Mike Mendez mnoho pozoruhodného za svoji kariéru nenatočil, ale tohle je jedna velká hororová jízda, která šlape. Škoda jen, že nemá český dabing. Mé hodnocení: 100% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Svěží duchařina z After Dark Horror festu ( Pro ty, co nevědí, tak se jedná o bývalý festival, který každoročně představil 8 nezávislých filmů, zakládajících si převážně na originální myšlence) The Gravedancers není výjimkou. Má velmi zábavnou premisu, kde skupina přátel se pořádně opije a rozhodnou se zatancovat si na hřbitově, každý na jednom hrobě, ovšem netušili, že každý tančil na hrobě kriminálníka a následně je skupina tří přátel pronásledována duchem pyromana, sadistického násilníka a vražedkyňě s narušenou myslí. Plusem je, že má film velmi rychle tempo a často se tlačí na pilu, takže o Jump Scares rozhodně není nouze. Mínusem je lehčí digitální bordel v závěru. Slušná věc. 75% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak zlé. Už ten absurdný nápad natočiť film o tom, ako banda opitých priateľov začne tancovať na hrobe kvôli čomu aj vyvolajú duchov ľudí - zločincov, nám nahovorí, že pôjde určite o zaujímavú a zábavnú záležitosť. A malo to aj slušný rozjazd, začalo sa to veľmi dobre a vyzeralo to, že to takto skončí (do posledných cca 15 min. som už bol odhodlaný dať tomu 3*). Bohužiaľ, ku koncu sa ukáže, aký primitívni môžu scenáristi byť - prepletené a úplne absurdné až smiešne zvraty, a tiež zmizli všetky sympatie k postavám, ktoré si divák za tých 90 minút vytvoril - všetko scenáristi zahodili do koša a divákovi neostáva nič iné, než sa uspokojiť aspoň s tými pár dobrými scénami. A Dominica Purcella naozaj nemám rád. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Novodobá duchařina z americké produkce. Ve vlastním příběhu sledujeme skupinku přátel, která po pohřbu svého kamaráda jej jde ještě trošku zapít. V baru jeden z nich dostává nápad, že by mohli kamaráda uctít požitím pár lahvinek přímo u jeho hrobu na hřbitově, což následně provádějí. Posilněni alkoholem a tajemným vzkazem na kamarádově hrobě si trošku zaskotačí na třech hrobech, čímž spustí kletbu, jež je do jednoho měsíce odsuzuje k smrti. Pak už diváka čekají zpočátku lehčí duchařské projevy v domovech prokletých, které záhy přerůstají v děsivé řádění a leckdy i ve zhmotnění mrtvých. Otřesení přátelé se rozhodnou vyhledat pomoc, na kterou je již možná pozdě. Nijak zvlášť dlouhý snímek disponuje jistou várkou napětí, místy slušnou atmosférou a dobrými duchařskými efekty, které bohužel ke konci stopáže působí spíše úsměvně, než děsivě. Snímek se také může honosit kvalitním herectvím a celkem poutavým příběhem, který se tvůrci snaží obohatit starými jizvami ve vztazích mezi jednotlivými postavami. Po řemeslné stránce, až na úsměvné pojetí některých triků, nelze prakticky nic vytknout. Ovšem co dílku jednoznačně chybí, je inovace. Všechno už tu mnohokrát bylo, takže hororového fanouška nemůže dílko nijak překvapit. Výsledný dojem je ničím nevybočující tuctová duchařina, která ničím neurazí, ale také nenadchne. Za mě tři hvězdy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na hrob už se plivalo a tady se pro změnu na hrobě tančí. Nebožtíkům se to samozřejmě nelíbí a chtějí si to s tanečníky vyřídit i s úroky. První polovinu filmu táhne hutná atmosféra a čekání na zjevení zla v plné polní. Druhou půlku zabíjí nechtěně vtipný scény a na můj vkus přeplácanej až trapně fantasmagorickej konec. Jedno se filmu upřít ale určitě nedá. I přes poměrně stupidní námět film určitě nenudí. Slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Strašidelný zámok, atrakcia od Disney a duchovia v ňom, boli hlavnou inšpiráciou filmu. (beso74)
  • Postava Vincenta bola pôvodne písaná pre študenta, potom, ako úlohu získal Tchéky Karyo, ju prepísali. (beso74)
  • Lokácia stvárňujúca Parapsychologický inštitút bola pred natáčaním dlhé roky opustená, bez vody a elektriny. Aby sa tu dalo natáčať, štáb tu použil niekoľko veľkých generátorov. (beso74)

Reklama

Reklama