Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Novodobá duchařina z americké produkce. Ve vlastním příběhu sledujeme skupinku přátel, která po pohřbu svého kamaráda jej jde ještě trošku zapít. V baru jeden z nich dostává nápad, že by mohli kamaráda uctít požitím pár lahvinek přímo u jeho hrobu na hřbitově, což následně provádějí. Posilněni alkoholem a tajemným vzkazem na kamarádově hrobě si trošku zaskotačí na třech hrobech, čímž spustí kletbu, jež je do jednoho měsíce odsuzuje k smrti. Pak už diváka čekají zpočátku lehčí duchařské projevy v domovech prokletých, které záhy přerůstají v děsivé řádění a leckdy i ve zhmotnění mrtvých. Otřesení přátelé se rozhodnou vyhledat pomoc, na kterou je již možná pozdě. Nijak zvlášť dlouhý snímek disponuje jistou várkou napětí, místy slušnou atmosférou a dobrými duchařskými efekty, které bohužel ke konci stopáže působí spíše úsměvně, než děsivě. Snímek se také může honosit kvalitním herectvím a celkem poutavým příběhem, který se tvůrci snaží obohatit starými jizvami ve vztazích mezi jednotlivými postavami. Po řemeslné stránce, až na úsměvné pojetí některých triků, nelze prakticky nic vytknout. Ovšem co dílku jednoznačně chybí, je inovace. Všechno už tu mnohokrát bylo, takže hororového fanouška nemůže dílko nijak překvapit. Výsledný dojem je ničím nevybočující tuctová duchařina, která ničím neurazí, ale také nenadchne. Za mě tři hvězdy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Úvodní oběšení dokonalé, hlavně ten cukanec, když se lano naplo, hlavně ty cukance tělem, když se lano naplo. Akorát vůbec nevím, co to mělo společného s dalším dějem, když tance na hrobech proběhly až potom. Ono celý je to hrozně béčkový, místy hodně céčkový a někdy bych tomu dal i zetko (obzvlášť digitální efekty v závěru). Potěšil mě jenom Dominic Purcell známej z Prison Breaku, ale tímhle si to u mě moc nepředplatil... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. 3 je málo 4 je veľa. Problém = malý rozpočet. Celé 2/3 filmu kedy sa v "detektívnom" duchu motáme po tmavých chodbách a bubák je schovaný tam za dverami je to OK. So záverom, akonáhle sú bábiky na scéne v plnej paráde, tak človek potrebuje veľa nadhľadu, aby mu netrhalo kútiky. Dobrý zámer tým pádom dostáv zbytočne cez držku, čo je vzhľadom na kvalitne rozdané karty veľká škoda. A pritom naozaj stačilo málo. 65% ()

kery- 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu docela poho, ale když umřela Josie Maran (Kira), tak už to nebylo ono. Pak jsem se jen smál když po baráku který byl najednou obklopený mřížema =-O lítali mrtví děcka s umělým obličejem a válcovali se mrtvoly Hummerama. Potom jen velice (ne)povedená scéna s 10 metrovou hlavou (později rukou) a happy end ve formě vymítače ďábla, který měl s ostatními společnou leda tak díru do zadku. První půlka ještě šla ,ale druhá bahno - 2* ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Jako hororovou komedii tento snímek hodnotím dvěma hvězdami, jako dobrá duchařina by to dostalo hodnocení stejné. Pokud ale budu akceptovat, že může existovat také kategorie "někde mezi" dříve zmiňovanými, pak bych už hodnotil hvězdami čtyřmi...tak si potom vyberte :c) Holt když to visení duchů na špagátech bylo všude tak roztomile přiznané a všichni měli úsměv od ucha k uchu... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Projekt bol predstavený už v roku 1999 štúdiom Artisan Entertainment. (beso74)
  • Spln Mesiaca bol do filmu dodatočne digitálne pridaný. (beso74)
  • Lokácia stvárňujúca Parapsychologický inštitút bola pred natáčaním dlhé roky opustená, bez vody a elektriny. Aby sa tu dalo natáčať, štáb tu použil niekoľko veľkých generátorov. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno