Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napohled je možná krásná…ale uvnitř skrývá děsivé tajemství! Připravte se na čtvrté strašidelné pokračování legendární série Mutant, jež se pohybuje na samotné hranici hrůzy, děsu a chaosu! Vynikající vysokoškolská profesorka Miranda Hollander se po tajemném výpadku paměti probudí obklopena následky krvavého řádění. K smrti vystrašená se obrací na svého strýce, aby jí pomohl s vysvětlením. Strýc ale odhaluje šokující pravdu. Miranda je jen poloviční člověk – klon hybridního člověka a mimozemské DNA. Společně musí vyrazit do Mexika, aby tu nalezli vědce, který ji kdysi stvořil. Záhy se však stávají terčem hordy běsnících mutantů…a čas zatím nezadržitelně utíká. Zbývá už jen chvíle, než se Miranda neodvratitelně podvolí zabijáckým instinktům, které se skrývají uvnitř jejího vlastního těla! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedokážu pochopit proč se někdo rozhodl oživit tuhle podle mě v celku úspěšnou mimozemskou trilogii a natočil tohle čtvrté pokračování, které věřte tomu ani jednou větou nenavazuje na předešlé tři díly. Příběh je totálně stupidní a prakticky zneucťuje veškeré zákony, které si předchozí filmy dokázaly vybudovat. Vetřelce tady staví do pozice nějakých neškodných druhů, kteří se přáteličkují s lidskou rasou a rozmnožovat se daji pouze pod mikroskopy. Nevidaný paskvil, který čerpá jen z krásy křivek zdejších hereček a moderních obrazových efektů. Z těchto důvodů ode mě film nedostane pouze jednu hvězdičku, ale jsem ochotný přistoupit na dvě, což však nemění situaci, že se jedná o nejslabší film z celé série Species. Prosím už žádné oživování úspěšně zakončených vetřelských trilogií, děkuji... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

čo čakať od video filmu ? Ja osobne teda nič.. Je 22:00 a nemám čo na práci holt tak si pozriem nejaké béčko čo práve dávajú v TV. Na to že je to už štvrté pokračovanie aj tak nepodareného filmu Mutant to nebolo tak extrémne zlé. Produkcia vsadila na istotu a tak sa mutant podobal na votrelca. Všetko čo sa krútilo okolo mutanta (kukla sliz) akoby vypadlo od H.R Gigera. Nič moc scény ale vyslovene som sa na nich nesmial. EDIT: Giger v tom mal predsa len prsty aj keď iba nepriamo.. Do prvej časti on sám navrhol masky. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

O co v tomhle filmu šlo? Mělo to být sci-fi nebo přehlídka kozatic? Posledíl díl Species je naprosto zbytečný, neukazuje nic moc nového, zato nás oblažuje pohledem na sexy ženský každých pět minut. Ano, první díl byl na sci-fi taky dost eroticky laděný, ale tak nějak vkusně, zatímco toto už je jen prvoplánovitá lacinost. Neříkám, že je to celý špatně a že tam nebyla ani jedna zajímavá scéna, ale vidím to pouze na slabší dvě hvězdičky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem očekával brakovou hrůzu, ale tak strašné to nebylo. První dva díly považuji za nejlepší, ale i z tohoto přeci jen Giger tak trochu čouhá, což kvituji. Vykydlení nemocnice rychlé, setkání strýčka Toma s jeptiškou bleskové a finální souboj nejlepší. Mohl být jistě delší, ale i tak se povedl. A pak ty gigerovské momentky, jako jsou záblesky mimozemských monster nebo kokon, v němž je Miranda uzavřena, mě potěšily nejvíce. Filmu by místy prospěly nůžky, aby dostal větší švih, ale jinak dobré. H. Mattssonová půvabná, M. Favela v roli Azury skvostně démonická. A Calderon zašitý v Mexiku až pozdě zjistí, že s čím kdo zachází, s tím také schází... ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Zatraceně, začátek nic moc, vypadalo to šíleně béčkově. Prostředek naprosto úžasnej a dech beroucí. Ponurost, strašidelnost atd...a konec naprostá srač.... závěrečný souboj mutantů je tak trapně udělaný, že mi připoměl přemrštěné pleskání power rangers kde dělají super skoky a létají vzduchem. Navíc mi ta mutantka co měla bodáky v rukou připoměla Baraku z Mortal Kombat. Ok a teď další věc za kterou dám bod dolu. Na první pohled je vidět že masky a potvory už nedělá H.R. Giger a jsou jen slabím odvarem jeho díla, původně šel z mutantek (první a druhý film) jak strach tak krása, ale teď vypadají jako nějaké vykrmené čarodějnice. Co se hereckých výkonů týče, tak jsou o dost lepší než ve třetím filmu. Nejvíce vyniká doktor Forbes který vytváří hybridy, jeho postava je prostě suprová a dodává filmu odlehčení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název zněl Species IV. Později se rozhodlo o přejmenování na Species: Awakening. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama