Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem měl tento snímek hrozně rád (viděl jsem ho asi 5x během týdne). Avšak dnes už kvalita mírně vyprchala. I tak se ale jedná o povedený a napínavý horor s dobrým obsazením (Skvělý Kingsley-Madsen, krásná Henstridge) a povedeným monstrem, které se sice objeví až na konci ale rozhodně vypadá skoro tak dobře jako Vetřelec (dělal ho stejný tvůrce). Jen je škoda, že vzniklo i několik příšerných pokračování. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Zvodná mimozemská votrelkyňa zúfalo túži po reprodukcii svojho druhu a neľútostne hľadá vhodného kandidáta, pritom erotizmus je len čerešničkou na torte, podstata jej úsilia je prekvapivo desivá. Zaujímavý paradox, dynamická akcia, kvalitné obsadenie a v závere nádherná ukážka Gigerovho biomechanického surrealizmu. Hlbšie posolstvo tento film neponúka, zato dobrú zábavu áno. Jeho kontroverzné hodnotenie pripisujem tomu, že sa nedokázal vyhnúť prirovnaniu ku klasikách sci-fi žánru. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení šlo o sci-fi béčko jak vyšité - viz samotný námět "krásného" mimozemského mutanta (v lidské podobě má Natasha Henstridge opravdu co ukazovat, v té úchylné latexové Gigerově vizi už moc ne :-)), jenž se snažil spářit s jakýmkoli vhodným chlapem. Ale k dobré žánrovce něco chybělo - svižnější tempo, zaujatější režie, méně toporné dialogy, nekombinovat "nechutný" horor s psychologií či nevykrádat tolik Predátory a Vetřelce. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který je velice povedeně natočený se skvělou Natashou Henstridge. Při pohledu na různé mutace, neatmosférické kraviny a rlzné další odpady, je tohle geniálně natočený film s nepřekvapivým dějem. Jako popcornovka fajn, jako film který by se měl malinko brát vážně, tak to prostě nejde. 55% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko plné oscarových herců, kteří hrají stejně špatně jako Natasha Henstridge. Její postava ale takový tupý výraz vyžaduje, takže pánové Kingsley, Whitaker, Molina a určitě i Madsen byli tak vykulení z neustálého natáčení naked scén Natashi, že zapomněli hrát. Zvláštně postava Foresta působí nadmíru retardovaně. Efekty jsou tragické, a přestože se tvůrci ohánějí jménem HR Gigera, tak můžou být rádi, že na ně neposlal vetřelce, poněvadž finální verze Sil je spíš k smíchu... 35% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)
  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)

Reklama

Reklama