Reklama

Reklama

Volání Cthulhu

(neoficiální název)
  • USA The Call of Cthulhu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý věděc, který mezi pozůstatky svého zesnulého prastrýce, slavného to profesora starých jazyků, našel poznámky týkající se jakéhosi kultu tajemného božstva Cthulhu, se vydává po jejich stopách a dovídá se hrůzné skutečnosti...
Film byl natočen dle stejnojmenné povídky hororového spisovatele H.P. Lovecrafta. Režisér Andrew Leman vsadil na zpracování ve stylu snímků z druhé dekády 20. století- tento film je tedy němý a při jeho natáčení byl použit filtr, který mu dodává punc zastaralosti. (havLord)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Co se Lovecrafta týče, tak bych se možná nebránil tomu, kdyby byl na motivy jeho povídek čas od času natočen nějaký film nebo seriál. To se ale zatím neděje, tak jsem byl zvědavý, jak dopadl tento snímek a nakonec jsem s ním spokojený. Vše podstatné z povídky Volání Cthulhu tu je a ve výsledku působí film docela věrně. Kombinace Lovecrafta a hororu jako z 20. let má něco do sebe a místy má tento film tu pravou mrazivou atmosféru jak postupně odkrýváme tajemství něčeho tak prastarého jako je kult Cthulhu. Tento film je pro mě příjemným překvapením. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Lovecrafta mám veľmi rád. A na film som sa tešil. Ale na to o akú tému sa jedná, mi to príde veľmi amatérske. Oceňujem atmosféru, aj to, že sa do toho tvorcovia pustili (pretože Lovecraftové diela si zaslúžia konečne dobré spracovanie), ale aj napriek niektorým skvelým momentom som zostal skôr sklamaný. Je množstvo poviedok, ktoré sa dali sfilmovať lepšie a ľahšie. Ale nevadí. Určite je to počin, ktorý si zaslúži pozornosť, hoci s literárnou predlohou sa nemôže rovnať aj napriek tomu že je takmer doslovnou adaptáciou. Takže dokým nepríde niečo šťavnatejšie...Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn. ()

Reklama

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Moc ráda bych hodnotila zpracování povídky slavného H. P. Lovecrafta, ale bohužel jsem se zatím s jeho dílem z blízka nesetkala. Přesto se mi film líbil, hlavně mě potěšilo provedení jako před (přibližně) 100 lety. Tak nějak ty neuměle udělané efekty dokázaly navodit správné dramatickou atmosféru a hudba navodila přesně takovou náladu, jaká se ke každé ze scén hodila. Opravdu se mi to líbilo. I když by možná pomohlo, kdyby přišera zůstala jen stínem. Edit: Po přečtení samotného Volání Cthulhu jsem z tohoto filmu ještě víc nadšená. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Lovecraft mě úplně neuchvátil, ale tohle dílko mě do sebe vtáhlo vším čím mohlo. Třičtvrtě hodinka znepokoující atmosféry a perfektné technické stránky filmu dělá z téhle lovecraftoviny po čertech vydařený snímek. Milovníci a fandové němého filmu si asi přijdou na své. Já bych sám sebe asi takhle označit nedokázal, ale miluju experimetny. A tenhle experiment si mě získal právě svou tichostí a zároveň neskutečnou sílou obrazu. ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi němé filmy/Lovecrafta/expresionismus/kombinované flashbacky (narační struktura filmu obsahuje něco jako vyprávění ve vyprávění ve vyprávění a vyprávění ve vyprávění, to všechno ve vyprávění... v blázinci, jak jinak), už jste to nejspíš viděli. Jestli nic z uvedeného rádi nemáte, těch 47 minut vás nezabije. A třeba jsem na nějaké lákadlo zapomněla... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Na DVD jsou mezititulky ve dvacetičtyřech jazycích. (KlonyIlony)
  • Film je věrnou adaptací rohánu H.P. Lovecrafta "Call Of Cthulhu" z roku 1928. Ve filmu je použito několik doslovných citací z knihy. Příkladem je věta „Ve svém domě v R'lyehu mrtvý Cthulhu čeká a sní“, kterou používají kultisté. (Chuppa)
  • Film produkovala H. P. Lovecraft Historical Society, kalifornská organizace, která pořádá Live Action Role Play, tzv. LARP, na motivy Lovecraftova fiktivního světa nazvané „Cthulhu Lives!“. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama