Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jáchachamuhehe takhle jsem se už dlouho nepobavil. Vinnie Jones tam celej film chodí s megakillerskou držkou a porcuje lidi v metru. Klidně tam třeba celej den sedí s kamennym ksichtem na lavičce :D Bacha spoilery teď budou. Na konci se zjistí, že dělá pro jakýhosi démonickýho strojvůdce co těma lidma krmí ghůly, nebo co to bylo. No píčovina na kvadrát, ale bavil jsem se parádně. Vinnie Jones je skvělej, ta postava má šanci zkultovnět, a celý je to hrozně béčkově roztomilý. Má to taky dobrou hudbu a sympatickou ženskou herečku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice je to hloupě jednoduchý film s prapodivným koncem, ovšem městský feeling a brutální mordy tento kousek pozvedávají minimálně na průměrnou úroveň. Kitamura by s kamerou mohl vyučovat, jelikož z jeho hrátek by se zamotala hlava i Michaelu Bayovi. Pro příznivce hororu, hektolitrů krve a "off the record" děje je to naprostá povinnost. Pro zbytek populace čistokrevná "WTF" záležitost, kterou někdo odhodí do kouta, jiný slupne jako malinu. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra a hlavně hrůzu nahánějící, tichý, brutální zabiják, který se s lidmi rozhodně nemazlí. Vinnie Jones je pro tyto role přímo stvořený, roli řezníka odehrál výtečně na obou frontách ;-) Sem tam mě rušily slabé triky, zbytečně moc digitální. Radši bez triků a s pořádnou atmosférou, než ať to za každou cenu musí být co nejvíc cool, tento přístup nemám rád. Krev nevypadala v pár případech vůbec jako krev…a trochu přehnaly filmaři i finále, ale ve srovnání s ostatní horory z roku 2008 je The Midnight Meat Train hodně vysoký nadprůměr, který potěší každého fanouška tohoto žánru. 8+/10* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby šli dva režiséři proti sobě. Jeden tvrdí muziku s každou další vraždou, zatímco druhý pobízí mistra Coopera, aby hrál tím dramatičtěji a seriózněji, čím krvavější je celé vlakové podloží. A jakkoli mám Bradleyho herectví rád na sto způsobů, sem s výjimkou několika romantických scén zkrátka nepasuje. Navíc kvůli překvapivě špatné Leslie Bibb a celou druhou polovinu očekávanému závěru nepřišlo žádné překvapení nebo fajn pointa, jen přehnaně výživná barkerovina. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Po Candymanovi, natočeném na motivy povídky Zapovězené, tu máme další zdařilou adaptaci jedné z Barkerových urban legends. Tentokrát jde o Půlnoční vlak smrti. Povídku jsem před lety párkrát četl, a pokládám ji v Knihách krve za jednu z vůbec nejlepších. Kitamura ji zpracoval poměrně věrně tak, jak ji mám v paměti - navíc přidal jen pár (dle mého většinou vcelku zajímavých a oživujících) věcí. Vše podstatné je ale stejné jako v předloze. Některé gore scény na mě zpočátku působily až rušivě, ale vzhledem k tomu, že Barker je jednou provždy otcem splatterpunku, můžu je režiséru Kitamurovi vyčítat jen ztěží. Nebýt několika drobných nesmyslů, které příběhu ubíraly na věrohodnosti (a tím rozhodně nemám na mysli závěrečné, předlohy se striktně držící vysvětlení, proč se to celé děje) a také toho, že MM Train postupně ztrácel svou zpočátku vládnoucí strašidelnou atmosféru, nemusela by ta čtvrtá hvězdička být nakonec až tak protekční. [Závěrem ještě poznámka: Brečet nad špatnými adaptacemi Barkera (a v tomto případě obzvlášť) nemá smysl. Sám Barker totiž není zrovna nejlepším převaděčem vlastních námětů na filmové plátno. Samozřejmě s čestnou vyjímkou Hellraisera.] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)

Reklama

Reklama