Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři víly, Týna, Mína a Vesna přivádějí na královský ples své dvě mladé schovanky, Isabelu a Felicii (L. Krobotová), kterou si král (D. Švehlík) vybere za nevěstu. Ta druhá, Isabela (H. Vagnerová), přísahá pomstu. Kletbu, kterou vyřkne nad kolébkou malé princezny Růženky, naštěstí zmírní moudrá víla Vesna (S. Postlerová). Zrušit ji ale nedokáže. A tak celé království žije v obavách před blížícím se dnem šestnáctých narozenin princezny Růženky (M. Šoposká). Přes všechna důmyslná opatření Isabela svého cíle dosáhne a celé království upadne do hlubokého spánku. Naštěstí existuje kouzlo mocnější než všechna ostatní – láska. Probudit Růženku se vydají dva zachránci: zahradník Janek (D. Volný) a princ Matyáš (M. Slaný)… Filmové a veršované zpracování klasické pohádky vzniklo na zámku Žleby podle scénáře básníka Jiřího Žáčka. (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zahradník vypadá jak Hudler. Což ničemu nepomáhá. A Jezdící Ječinka má příšerný vkus na chlapy! He he.... A nyní spolu s W+H - ,,To je ve verších, celý ve verších." ,, Celý? Aha. Tak to JE tragédie" ...... A nad Růženu bych se taky radši moc nenaklápěl. Hezký to není, hrát to neumí, kouká to jako uskřípnuté sele. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

"Už rýmujem aj ja, idem s tým do hája." Viac veršovačiek už nezvládnem vytvoriť, takže trochu obdivujem, že to dokázali v celej rozprávke a zároveň zachovali zmysel tých dialógov. I keď rýmovanie v Princeznej so zlatou hviezdou bolo také prirodzené, kdež tu je silené. Je to také priemerne televízne. Skúsim ešte niečo. "Tá rozprávka je ako fas, asi ju spracoval Fantomas." Tak nič. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

"Pomoz mi vybrat ženu, Bože, ať se mnou sdílí trůn i lože." A takových básnických perel najde divák víc. Herecké výkony také zrovna nezaujmou (zahradník je naprosto tragický). Za tuhle pohádku by se měl Zelenka, režisér parádní "Nesmrtelné tety" (jejíž hudbu tento film neskutečně vykrádá), pořádně stydět. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Mne sa táto rozprávka páčila. Celkom nápadito boli dialógy zostavené do veršov. Okrem toho ten král bol skvelý. Herci hrali celkom dobre. Páčilo sa mi tam napríklad to, že neboli zvyčajné trápne čarodejné triky. Veľmi milé a pozerateľné. Videla som už aj sto krát horšie rozprávočky, pre túto:55% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Trapné televizní zpracování Šípkové Růženky, které se od ostatních adaptací odlišuje jen svojí veršovanou podobou. Ta jediná se dá kladně hodnotit, ale ten zbytek je fakt trapnost nad trapnost. Král s královnou jsou jen o pár let starší než Růženka, samotná královna možná i tak jen o dva, tři roky, a to má být její matka... Růženka není vůbec pěkná a vysvobodí ji zahradník, který kdyby měl místo rýče v ruce hokejku, tak je to celej Jiří Hudler. Tady je tedy pozměněný děj, což de facto oceňuji, ale zase ten princ, co zalhal, že dal Růžence tu pusu a probudil ji... To byl tak slizskej kretén... Opravdu obsazení herců se Zelenkovi vůbec nepovedlo, stejně jako navodit atmosféru tak známé pohádky. Nechápu, proč ji opět točili, když starší Vorlíčkova verze patří mezi naše nejlepší pohádky. [983. hodnocení, 64. komentář, 44%] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka byla natočena na zámku Žleby. (rakovnik)
  • Když zahradník Janek kouká klíčovou dírkou, vidí ležet princeznu Růženku v posteli, po otevření dveří ale leží Růženka za dveřmi, takže by ji nemohl vidět. (M.B)

Reklama

Reklama