Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Že princové osvobozují zakleté princezny, to je v pohádkách záležitost zcela běžná. Pokud se jim to podaří, vezmou si obvykle dotyčnou princeznu za ženu a pohádky je konec. Jenže hrdina našeho příběhu, princ Myšlenka z Našeho království (J. Dolanský), je z jiného těsta – je totiž profesionální osvoboditel, byl už prakticky všude a jeho sláva se šíří na všechny strany. Zachráněných princezen má už na kontě téměř sto a jen jedna chybí, aby jeho matka (I. Svobodová) mohla začít s pořádnou oslavou. Jako naschvál se ale zdá, že všechny princezny jsou už osvobozené! Nakonec se přece jen jedna najde, jenže ta je zrovna ze Sousedního království, se kterým Naše království nemá právě nejlepší vztahy. Myšlenkovi nezbude než v převlečení za zahraničního reportéra zjistit, proč princezna Serafína (V. Kubařová) přestala mluvit, kam zmizel král Hudra a co je zač ten podivný rádce Scuccetti (P. Kříž). V osvobozovací misi mu pomohou nejen tři kouzelné dary od jeho otce krále Mudry (V. Preiss) – chytrá čokoláda, pravdivé buchty a zamilované víno, ale také nešťastný princ Semrád (M. Novotný) ze Sousedního království. Ten se z tajného Myšlenkova obdivovatele změní v jeho dobrého přítele a kdo ví, jestli si nakonec nějakou tu princeznu také sám neosvobodí… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ehm...zřejmě parodie na pohádku, zdá se... Jedna z pohádek, u kterých se při natáčení tvůrci zřejmě bavili více, než poté diváci. Naštěstí tu je můj oblíbený Jan Dolanský ve své bezvousé inkarnaci a Pavlu Křížovi jdou záporáci moc a moc k duhu, takže to nebyla až taková nuda, jen taková normální... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro mně velké překvapení - a pozitivní! Na začátku to vypadalo na pěkné fiasko - princ na motorce, potrhlé království s králem vynálezcem a čarodějem, strašně přehrávající Dolanský. Ale když jsem si na tohle všechno zvykl, dostal jsem celkem slušnou pohádkovou komedii či snad až parodii na všechny ty udatné prince, kteří vysvobozují princezny, na všechny čaroděje, zaklínače, vynálezce a začarované princezny. Já jsem se velmi bavil. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

V hodnocení této pohádky souhlasím se svým oblíbeným uživatelem Amper01. Příjemná oddychová pohádka na nedělní odpoledne. Příběh byl velice zdařilou "moderní" autorskou pohádkou, která paroduje obvyklé pohádkové postupy (spousty hádanek, "vysvobozování" ad absurdum, spousta kouzel a čarování...). Nechybí mu ale pohádkovost a vše nakonec dobře dopadne - nepřátelé se smíří, zlý čaroděj se stává sluhou hodného krále, princové slaví svatbu s princeznami... Příběh je zasazen do období secese, čemuž odpovídají rekvizity i kostýmy. Velice příjemné je herecké obsazení vedlejších rolí, především králů a královen. Mně osobně se nejvíce líbil Viktor Preiss. Pohádka je svým charakterem určena spíše starším dětem a dospělým, kteří se u ní mohou příjemně pobavit... Zajímavé komentáře: Amper01, Jezinka.Jezinka, slunicko2, eagle-eye, suntaja ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dobrý: Celkový námět, stylizace a la 20. léta (sic!), levharto-zebří královský ohoz, princezna Serafina, oba princové a královniny kozy. Špatný: Celkové provedení, hrabě rozvalující se na královském trůně, princezna-komorná s vizáží a projevem laciné modelky a zase mimoňský král vynalézající vynálezy. Komentáře: Závažné otázky a upozornění přináší PollyJean. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ona to ani tak není pohádka, jako parodie na pohádky oděná do kostýmů z třicátých let. Král Mudra, který čte z křišťálové polívky, která ukazuje věci, že si není jist, zda není zkažená, krále Hudru zas nepozná vlastní žena, sotva ho kouzelník zakleje do paruky a vousu, princ Myšlenka, profesionální osvoboditel a princezen, že z toho má člověk mžitky, i když o většině z nich se jen mluví. Princ má osvobodit princeznu, která ovšem tentokrát není zakletá, a když ji přesto osvobodí, tak má splnit úkoly tak těžké, že se mu to nepovede a měl by rovnou jít do věže, kterou v Sousedním království taky nemají. A ty hádanky vymýšlí kouzelník Scuccetti, který si to evidentně užívá. No a aby princ nezdržoval, tak ať odpoví na poslední hádanku do večera, nebo může do té věže rovnou. No ale když oni opravdu v Sousedním království žádnou nemají. Tak ať si jde, kam chce. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na zámku Líšno pri Benešove. (dyfur)

Reklama

Reklama