Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zase Keira. A Zase čeká, až se jí z války vrátí její milý. Ona ta analogie s Atonementem není zas tak mimo. Nejen, že oba příběhy vypráví dost podobný příběh, ale totožnost se objevuje i ve výrazových prostředcích filmu a v jeho balancování na hraně kýče. Na jednu stranu je film schopný tu a tam ukázat opravdu dobrou sekvenci (např. paralelní montáž, kdy je Cillian Murphy na frontě a Keira rodí...) a na druhou to zase dokáže vždy schodit nějakou strašně prvoplánovitou scénou. Když tak nad tím přemýšlím, kdyby v tom filmu nehráli herecké jistoty (Knightley, Murphy, Millerová) a nemělo to tak pěknou vizuální stránku, vlastně by nebylo ani proč na to koukat... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace divadelní hry Sharman Macdonaldové, matky Keiry Knightley... s Keirou v hlavní roli. Mno, mohlo to být mnohem horší, na to, že jde o fiktivní příběh vsazený do životopisu velšského básníka Dylana Thomase. Ale mnohem víc, než o reálie, jde o lidské osudy. Pozadí tvoří drama 2. světové od náletů na Londýn až po život na velšském venkově. Zřejmě šlo o zachycení povahy lidí v extrémních situacích (a milostné víceúhelníky), ale výsledek není ničím výjimečný. Celkově je to jen další melodram v kostýmech... s Keirou v hlavní roli. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Z počiatku sa vlastne nič moc nedeje. Príbeh sa ťahá a ťahá... a ťahá. Príliš veľa poézie a spievania mu u mňa tiež moc nepridalo. Jeden " pompézny šmejd " oprašuje prach z truhlice spomienok a útočí na city ponechávajúc napospas manželku so synom, kým druhý " krváca za krajinu a platí za hriechy doma " . 36. minúta do konca filmu, zlom! Láska opadáva, jak listy zo stromov na jeseň a hrdinovia vychladnú ako uhlie v peci. Začne skutočná dráma a ja sa prebúdzam. Kiera hrá štandartne vynikajúco, ale zdá sa mi , že Sienna Miller bude čoskoro nová hviezda. No a nedá mi nepoznamenať, že Cillian Murphy so svojimi nezábudkovými očami vyzerá ako úlisné hovädo! Kľudne to mohlo mať o 30 minút menej. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

přiznávám, že jsem ze začátku trošku tápal, co to vlastně sleduji .. válečné love story? .. zamotaný a značně komplikovaný vztahový čtyřúhelník? … promiskuita a nerozhodnost obou hrdinek jde mimo mé chápání .. nejdříve ublížím tím nejhorším možným ženským způsobem tomu, který mne má rád takovou, jaká doopravdy jsem .. a vzápětí zjišťuji, že mám konečně jasno a miluji toho, komu jsem ublížila a ne toho, koho jsem před tím na sebe pustila ..? … ... ale jinak Keira opravdu skvělá ... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Edge of Love je dosť ťažké hodnotiť. Je totiž plný vzostupov a pádov a divák si musí neustále porovnávať fakty a o čo vo filme vlastne ide. Vzťah Medzi Dylanom a Verou je ukázaný dosť nedôveryhodne, naopak priateľstvo medzi Verou a Caitlin je neskutočne emotívne. Je to skrátka trochu nevyrovnaný film. Prostredie nieje tiež sympatické, Anglicko v tejto dobe nemám príliš v láske. Zachraňujú to hlavne skvelé herečky. Osobne by som tento film videl radšej napríklad v čiernobielom filtri, ktorý sa k 40.rokom vždy hodí a nič nepokazí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Do role Caitlin byla původně obsazena Lindsay Lohan, ale krátce před natáčením projekt opustila. (Morien)
  • Keira Knightley má ve filmu pěvěcká vystoupení, která si i přes počáteční ostych sama odzpívala. (Parlay)

Reklama

Reklama