Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 21 (2021) (série)


Smrt doručena (S21E10)

(epizoda)
  • Česko Nedoručená zásilka (více)

Obsahy(1)

14. srpna 2013, let UPS 1354, letoun Airbus A-300. Za nízké dohlednosti zahájil noční nákladní let konečné přiblížení k alabamskému letišti. Nedlouho poté narazil do stromů a zřítil se kilometr a půl od ranveje. Během několika hodin dorazili na místo vyšetřovatelé. Po vyslechnutí nahrávky z kokpitu a rekonstrukci na simulátoru museli zvolit neobvyklý přístup, aby stanovili, co stálo za nehodou letu UPS 1354. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Ach jo... Proč odborný dokumenty překládají do češtiny idioti? "Non-precision approach" fakt neznamená "přístrojové přiblížení", a tak v dabingu můžeme slyšet opravdovou perlu z letectví: "Přístrojové přiblížení se příliš nepraktikuje, piloti se s ním setkávají nanejvýš během výcviku na simulátoru a jednou za čas v běžném provozu." Jak si asi autor týhle kapitální hovadiny představuje, že probíhá přiblížení letadel, kterejma si každoročně vozí svoji tupou palici na nějakou tu pláž?

Ale to by se u tohoto dokumentárního seriálu mohl člověk rozčilovat furt. Nejraději na to koukám v původním znění, když je čas.

Reklama

Reklama