Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 6 (2007) (série)


Osudné závady (S06E02)

(epizoda)
  • Česko Osudová závada (více)

Obsahy(1)

Když bratři Wrightové počátkem 20. století uskutečnili první let, měl jejich stroj pouhých 1 500 součástek. Dnešní moderní letouny jich mají i 360 tisíc. Je třeba zajistit, aby každý komponent plnil svou funkci. Na velikosti přitom vůbec nezáleží. Bezpečnost letu může ohrozit jeden chybějící šroubek. Tragédie lze připsat nejen na vrub samotné konstrukci stroje, ale i nekvalitně provedeným servisním opravám. Speciální vydání cyklu Letecké katastrofy shrnuje nejtragičtější havárie způsobené technickými nedostatky. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda zaměřená na osudné závady, které přispěly k nehodám... Je vidět jak důležitá je správná údržba, dodržování pravidel a bezchybný servis... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudová chyba je slabé slovo. Lebo čo povedať na to, keď zomrú desiatky až stovky ľudí v hroznej smrti (keď desiatky sekúnd padáte s vedomím, že zomriete, to musí byť na okamžité ošedivenie) len preto, že niekto nenamazal jednu zasranú šrubku. Proste nestíhal... A takých príbehov je v tejto časti oveľa viac. ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Při popisu havárie Alaska airlines (první havárie v tomto dílu) říká komentátorka ke stabilizátoru: „Když se jeho plocha vyklopí nahoru, příď stroje se skloní dolů.“ Je tomu však přesně naopak. Stabilizátor nahoru = příď nahoru, stabilizátor dolů = příď dolů. (pjotri)

Reklama

Reklama