Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horor, který těží z bezvadného prostředí opuštěného hotelu vysoko v zasněžených horách. Atmosféra je hodně dlouho velmi dobrá, bohužel konec není úplně nejlépe vymyšlen a zpracován. Norové u mě dostali po hororu "Temné lesy" druhou šanci a tentokrát to dopadlo mnohem lépe. Dobrá vyvražďovačka, pro fanoušky tohoto žánru můžu jen doporučit. 75% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Nakonec jsem dostala jen klasickou vyvražďovačku z hor s vrahounem s krumpáčem. Taky se mi líbí, jak je vždycky někde ve strašidelném domě pokoj se spoustou novinových výstřižků, aby se hrdinové mohli pěkně pohodlně dozvědět, o co jde. A začínám si všímat, že otupělost hlavních postav vůči zjevnému nebezpečí je snad nějaký zvyk těhle norských či jiných severských napínáků. Takže po tom, co objeví sklep plný věcí zabitých turistů a podezřelé výstřižky z novin, se tomu akorát zasmějou. Nikdo z herců mě výrazně nezaujal, leč ani nevadil. Pár scén ale dobrých a vrah se krumpáčem oháněl s chutí, navíc atmosféra (tradičně) velmi dobře zvládnutá. Celkově slabší nadprůměr. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Povedený horor se vším tak jak má být. Standardní příběh, zpracovaný snad už na všechny způsoby, zde neuhýbá z hlavní osy. Je jen zasazen do úžasné severské depresivní "barevnosti" (rozuměj odstíny šedi) a do objektu z ještě depresivnějších sedmdesátých let minulého století. Drsné severské prostředí je podtrženo akční hudbou a zvukovými efekty, které zanechají hlubokou stopu na vaší nervové soustavě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic moc slasher. Přijde vám možná ne až tak ohraný, ale ve skutečnosti je - je to jen tím, že je norský a ne americký, takže působí malinko jinak. 40 minut čekáte na první smrt a vraha celého vidíte až na konci (a vyjde to celkem nastejno), to znamená většinu filmu nuda, dobře natočená a s hezkou norskou přírodou. Na pár místech filmu jsem si říkal, jo tak teď kdyby se ten vrah objevil na pozadí, bylo by to alespoň dobrý na efekt, některý záběry si o to přímo říkaly. Ale nic. Tak trochu mi tenhle film připomínal Tajemství Loňského Léta 3, s tím že tohle je přece jen o něco lepší. Dvě až tři hvězdičky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Thomas Moldestad, Roar Uthaug, Martin Sundland .. Ultramoderní look s důrazem na ostré zvuky, agresivní hudbu, skvělou kamerovou kompozici a rychle stříhaný obraz. A k tomu tisíckrát recyklovaný scénář o vraždění na opuštěné chatě.. Na první pohled nic pro mě, jenže audiovizuální odér (navíc ve zrekonstruovaném kině Čas!), důraz na humor a cit pro postavy rozhodně udělal své. Je to prostě dobré, což je ve Varech ehm za dobře. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama