Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako starého kozla by mne občas měly přepadat myšlenky, že bych mohl vyměnit manželku za novější model, ale kupodivu mne nepřepadají. Asi proto, že jsem podobný charakter jako Harry, ale s tím rozdílem, že se mi vražda nejeví jako úplně nejčestnější způsob ukončení manželství. Nicméně sledovat Harryho při přípravě činu, a Richarda při jeho nechtěném maření, bylo zábavné, ale přesto jsem se nemohl zbavit pocitu, že mi tvůrci upřeli nemalé množství zábavy, které jsem z námětu intuitivně vycítil. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Šťastný konec si představuji jinak než, že chlap je odkopnut milenkou, tak se vrátí k manželce, protože není schopný samostatné existence. Pierce se celou dobu choval jako neskutečná svině, ale co na tom, lásku si přeci zaslouží každý i člověk, který se chová všelijak jen ne jako nejlepší kámoš. Herecky to bylo slušné, byl by to příjemný retro průměr, kdyby to nemělo tak debilní vyznění. Married life si zasloužil jít hned na DVD. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Five Roundabouts to Heaven Johna Binghama z roku 1953, který česky nevyšel. Stejnou předlohu zfilmovali i v The Alfred Hitchcock Hour v roce 1962 jako The Tender Poisoner. Je to taková hezká uhozená fraška o jednom manželském víceúhelníku. Poválečná léta byla v rámci mezilidských vztahů mírně řečeno toxická, takže není divu, že na misce vah byl rozvod nebo vražda. Herecky je oslnivý sice jen Pierce Brosnan, ale dobovka je to ucházející, navíc tam často chodí do kina nebo se dívají na televizi, což je skvělé. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný a pohodový film bez dramatických manželských scén či hádek s klidně plynoucím dějem. Vážně pohoda, nuda v žádném případě. V roli diváka se stáváme jakýmsi "naslouchačem" myšlenkových úvah jednoho ze svědků manželské krize, která vyvrcholí přičiněním právě tohoto svědka docela zajímavých způsobem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byla to svým způsobem legrační historka.. O muži, který chtěl zabít svoji ženu, a pak přišel na to, že by bez ní byl ztracený !!" Manželská klec coby další zpracování Binghamovy novely Five Roundabouts to Heaven, z níž se již čerpalo v případě epizody The Tender Poisoner ze série The Alfred Hitchcock´s Hour, vyznívá velmi chladný a poněkud nevěrohodný koktejl neonoirové záležitosti a vztahového dramatu, od níž jsem přeci jen i díky hereckému obsazení očekával mnohem víc, odhaluje v režisérovi Ira Sachsovi slušný talent i s jeho nedostatky, když se nedokáže rozhodnout, co chce vlastně natočit.. Velmi příjemný soundtrack Dickona Hinchliffeho do snímku příliš nepasuje, stejně jako nevýrazná, i když stále neuvěřitelně sexy, Rachel McAdams, a ještě silněji tak vyzdvihuje jeho nechtěnou žánrovou roztříštěnost.. A tak bych chtěl ocenit opravdu vymazlený vizuál snímku, který však také obnažuje jednoduchost a naivitu scénáře filmu bez emocí, a vedle Chrise Coopera především dokonale úsporně hrajícího nestárnoucího Pierce Brosnana !! [ Dabing 5/10 ] Celkem symbolicky nevýrazná práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska 2008. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama